home design 800x400

Ράλλυ στην τιμή της βενζίνης: Δείτε πού έφθασε σε Αργολίδα και Πελοπόννησο – Εκτιμήσεις για 2,5 ευρώ το λίτρο

Η Ελλάδα είναι σήμερα η χώρα με την έκτη υψηλότερη τιμή καυσίμων στην ΕΕ σε σύνολο 28 χωρών – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές καυσίμων ανά νομό

Στα 2,053 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται πανελλαδικά η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης παρά το γεγονός ότι η διεθνή τιμή του πετρελαίου έχει αποκλιμακωθεί και διαμορφώνεται στα 110 δολάρια ανά βαρέλι.

Στους 7 νομούς της Πελοποννήσου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 2,046 ευρώ το λίτρο.

Στην Αργολίδα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων, η μέση τιμή διαμορφώνεται για την 95άρα αμόλυβδη στα 2,046 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μέσο όρο 2,158 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 1,876 ευρώ το λίτρο.

Η Ελλάδα είναι σήμερα η χώρα με την έκτη υψηλότερη τιμή καυσίμων στην ΕΕ σε σύνολο 28 χωρών.

Οι τιμές της απλής αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης πανελλαδικά διαμορφώνονται ως εξής:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα και για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά υψηλών τιμών στα καύσιμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,» προανήγγειλε παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων.

«Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μέτρα, άλλες παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων για τα καύσιμα.

Τι συμβαίνει με τις τιμές στα καύσιμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,05 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,19 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα 132 δολάρια το βαρέλι στα 110 δολάρια το βαρέλι κι αυτό οδήγησε και σε μια μικρή μείωση της αύξησης της τιμής της αμόλυβδης στα πρατήρια βενζίνης.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα.

Αλλά και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ υψηλά και παρά την κακοκαιρία οι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ οικονομικά κι αγοράζουν σε μικρές ή και καθόλου ποσότητες.

Πλέον μένει να δούμε αν η τιμή της βενζίνης θα φθάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ή αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών στα πρατήρια. Την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για έντονο κερδοσκοπικό παιχνίδι την ώρα που μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Σχόλια

Exit mobile version