home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απομεινάρια από τη βιομηχανική Αργολίδα

Ξενάγηση σε μια ξεχωριστή βιομηχανική ιστορία με εργοστάσια κονσερβοποιίας, υφαντουργίας σταθμούς τρένων και άλλα σημεία αναφοράς.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Απομεινάρια από τη βιομηχανική Αργολίδα
Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (3)

Μία ξεχωριστή ξενάγηση στην βιομηχανική Αργολίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Την διοργάνωση είχε αναλάβει η «ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ» με ξεναγό την Ματίνα Χουντάλα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά απομεινάρια μιας ξεχωριστής βιομηχανικής ιστορίας με εργοστάσια κονσερβοποιίας, υφαντουργίας σταθμούς τρένων και άλλα σημεία αναφοράς.

Η περιήγηση διήρκησε περίπου 3 ώρες σε τόπους και σημεία όπου η βιομηχανική δημιούργησε στην Αργολίδα, εργοστάσια κονσερβοποιίας, κλωστοϋφαντουργίας, καπνεργοστάσια αλλά και την σιδηροδρομική σύνδεση του Άργους – Ναυπλίου με κεντρικά λιμάνια.

«Στην ΒΙΔΑ προσπαθήσαμε να «δούμε» λίγο διαφορετικά αυτόν τον φημισμένο τόπο. Τρέξαμε οργανώσαμε, προβληματιστήκαμε για την βέλτιστη διαδρομή γιατί ήμασταν σίγουροι πως η “βιομηχανική” προσέγγιση θα φανέρωνε κτίρια και ιστορίες εξίσου σημαντικές με αυτές του Αγαμέμνονα, του Ευρυσθέα ή του Σταϊκόπουλου & Μοσχονησιώτη. Ιστορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό μα εξίσου σημαντικές όσον αφορά τις αλλαγές που έφεραν στην ζωή του τόπου». ανέφερε η Ματίνα Χουντάλα.

Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (5)
Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (4)
Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (2)
Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (1)
Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (8)
Βιομηχανική κληρονομιά Αργολίδας επίσκεψη (6)

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κάτοικος περιοχής

    Εύγε…. Πήγατε στο Εκτρωμα εργοστάσιο νταχαο πελαργός να πείτε τι;; πως κάποτε οι άνθρωποι δούλευαν σκληρά να επιβιώσουν… Και τώρα τι; ανεργία, ανέχεια, μαρασμός!!!! Τι κάνετε γι αυτό; είπατε πως ο πελαργός λειτουργούσε χωρίς άδεια οικοδομής παράνομοντας πολεοδομικα μέχρι σήμερα και ρυπαινοντας τον αργολικο κόλπο για 40 χρόνια!!!!!! Η πολεοδομια θα γκρεμίσει επιτέλους αυτό το ετοιμορομο Εκτρωμα κτίριο για την αναβάθμιση της περιοχής; ακούει κανείς;;;;;;;;;;;;;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis