home design 800x400

Οργή στην Αθήνα για τον θάνατο ομογενών και τον τραυματισμό παιδιού στην Ουκρανία

Ο Δένδιας είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Λαβρόφ.

Την ώρα που συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και τα πυρά στη Μαριούπολη, δύο Έλληνες έχουν πέσει νεκροί στο χωριό Σαρτανά ενώ έχουν τραυματιστεί έξι ακόμα άτομα εκ των οποίων ένα είναι παιδί.

Οι δύο ομογενείς, έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς, ενώ ανακοίνωσε εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, τρίτο διάβημα στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα, την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Μήπως να ανεβάζαμε σε κάποιο μπαλκόνι ή παράθυρο των δημαρχείων, σχολείων, δημόσιων κτιρίων… καμιά Ουκρανική και Ευρωπαϊκή σημαία, ως έμπρακτο δείγμα ενσυναίσθησης για την οδύνη του λαού της Ουκρανίας και συμπαράστασης των Ελλήνων;
    Θα το εκτιμούσαμε πολύ, διότι πέραν των εθιμοτυπικών συμβολισμών στις ημερομηνίες εορτασμών, όπως του καρκίνου, της γλώσσας, του αθλητισμού… σημασία έχουν πρωτίστως οι κινήσεις αλληλεγγύης στην τραγική επικαιρότητα των ημερών μας.

  2. Έλλην πολίτης

    Η χώρα μας πρέπει να καταδικάσει τις δολοφονίες Ελλήνων πολιτών από το κάθαρμα της GGB, παρανοϊκό δικτάτορα κ φασίστα, που προσευχετε κ στο Άγιο όρος, αλήθεια που είναι η αντίδραση της εκκλησίας κ του πατριάρχειου; πολύ γρήγορα να εχει την τύχη των σανταμ. Κ Τσαουσέσκου!!!!!!!

Exit mobile version