home design 800x400

Νίκος Μπικάκης: Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει

«Η ομάδα που εξέδωσε την ανακοίνωση – «ευχαριστία», έχει στο παρελθόν εξυπηρετηθεί σε άλλα γήπεδα του δήμου Ναυπλιέων».

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Νίκος Μπικάκης: Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει

Εντύπωση προκάλεσε μια πρωτόγνωρη ανακοίνωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που ανήκει στο Δήμο Άργους, με την οποία αναφέρει εκτός από τις συνηθισμένες πια «ευχαριστίες» προς αρμόδιους του Δήμου Ναυπλιέων, και μια σειρά άλλων προβλημάτων που έρχονται στην επιφάνεια.

Να σημειώσουμε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει παρόμοια ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες έβρισκαν τρόπο να προπονούνται ή να αγωνίζονται σε γήπεδα πέραν της δημοτικής τους περιφέρειας. Ακόμη και η ομάδα που εξέδωσε την ανακοίνωση – «ευχαριστία», έχει στο παρελθόν εξυπηρετηθεί σε άλλα γήπεδα του δήμου Ναυπλιέων.

Δεν έχει σημασία, το ερώτημα αν υπάρχουν αρκετά γήπεδα στο Άργος, που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο θέμα της ομάδας. Αυτό που δημιουργεί αρνητική εντύπωση και γεννά προβληματισμούς, είναι η συμπεριφορά του ΔΟΠΠΑΤ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφανίζεται πλέον σαν «ιδιοκτήτης» αλλά και απόλυτο αφεντικό χώρων που ανήκουν σε όλους μας. Είναι γνωστή η τακτική εδώ και καιρό, που εφαρμόζει. Πρώτα θα πεις «ευχαριστώ» και μετά θα πάρεις τη χρήση οποιουδήποτε χώρου.

Τώρα, φαίνεται ότι περάσαμε και σε εξωδημοτικούς συλλόγους. Αντί να ανοίξει με ευχαρίστηση ένα γήπεδο για χρήση, το οποίο για λόγους που δεν ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, έχει περιέλθει σε αχρηστία, δημιουργούνται σχέσεις «πάρε-δώσε» με ανθρώπους του Αθλητισμού που πασχίζουν να κρατήσουν τη νεολαία κοντά του. Αντί να ευχαριστήσει ο ΔΟΠΠΑΤ που ένα γήπεδο ξαναπαίρνει «ζωή» και έχει δραστηριότητα, αναγκάζονται οι άνθρωποι της ομάδας να ευχαριστήσουν δημόσια για αυτό που έπρεπε να είναι η ελάχιστη υποχρέωση.

Είναι μια αντίληψη που μειώνει την προσωπικότητα του καθενός και αναδεικνύει την υστεροβουλία των υπευθύνων –τουλάχιστον- του ΔΟΠΠΑΤ. Τα γήπεδα αυτά, φτιάχτηκαν με χρήματα του απλού κόσμου και ιδιοκτήτης είναι αυτός και μόνο. Οι Σύλλογοι κάθε χωριού και πόλης, υπάρχουν μέσα από το μεράκι και τα χρήματα ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και το άθλημα που υπηρετούν. Αθλήματα και γήπεδα, αποκτούν νόημα και ζωή, μόνο με την παρουσία αθλητών. Χωρίς προέδρους δημοτικών οργανισμών, ο Αθλητισμός έζησε και μεγαλούργησε επί χιλιάδες χρόνια. Χωρίς τον αθλητισμό, αρκετοί απ’ αυτούς, δεν θα τους ήξερε ούτε ο μανάβης της γειτονιάς τους.

Λίγη σεμνότητα, δεν βλάπτει. Όλοι εκλεγόμαστε για να λύνουμε προβλήματα που παρουσιάζονται. Η επιβράβευση και η αναγνώριση θα έρθει στις κάλπες. Όχι μέσα από επίπλαστες ευχαριστίες και μάλιστα «υπό πίεση».

Νικόλαος Μπικάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

Σχόλια

Exit mobile version