home design

Ποια μέτρα για τους αγρότες ζήτησε ο Τσίπρας από την Αργολίδα

«Έγνοια του κ. Μητσοτάκη η διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και όχι τα μέτρα για την ενίσχυση αγροτών και καταναλωτών», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, την Αργολίδα. Κατά την επίσκεψή του στο νομό ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις για να υπάρξει ανακούφιση των παραγωγών.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά βρέθηκε σε κτήματα του Κουτσοποδίου, όπου και είδε τις καταστροφές στην παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό.

Οι αγρότες του έδειξαν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν τώρα τελευταία, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις διακοπές ρεύματος τη νύχτα του παγετού και την οργή τους για το κύμα ακρίβειας που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κουτσοποδίου «Αργολική Γη», όπου οι εκπρόσωποί του καθώς και άλλων αγροτικών φορέων τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες.

Στη συνέχεια μετέβη στην Αγία Τριάδα όπου συμμετείχε σε ανοιχτή σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους αγρότες οι οποίοι όπως ανέφερε «βιώνουν συνθήκες ασφυξίας από την τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων».

Πιο συγκεκριμένα ζήτησε:

Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων από τον Αλέξη Τσίπρα:

«Η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα. Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος πέντε και έξι φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν.

Αυτά τα αναγκαία μέτρα όμως, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει, διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς.

Έγνοια της είναι η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο.

Έγνοια της είναι να διασπαθίσει τον δημόσιο πλούτο.

Γι` αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος.

Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής, στον κόσμο της εργασίας».

Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI – ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version