home design

Ανοιχτά μέτωπα Περιφερειακού Τύπου με Κυβέρνηση

Η ΕΙΕΤ επιμένει στις διεκδικήσεις για τις επιχειρήσεις Τύπου της επαρχίας και με το νέο ΔΣ

Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα του Περιφερειακού Τύπου με την Κυβέρνηση, όπως προέκυψε κατά την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, που έγινε στην Αθήνα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (πρόεδρος παραμένει ο Αντώνης Μουντάκης) ανακοίνωσε πως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη, καθώς τα προβλήματα του κλάδου “τρέχουν” και είναι πολλά και σημαντικά.

Ανοιχτά μέτωπα

Μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις Επαρχιακού Τύπου παραμένουν ανοιχτά και είναι σε εξέλιξη, με το νέο ΔΣ να καλείται να τα επιλύσει:

Ασφαλιστικά

Η ρύθμιση του ασφαλιστικού κρίνεται κομβική, εφόσον αφορά ευθέως στο μισθολογικό κόστος, ως προς την στήριξη του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου και της οικείας αγοράς εργασίας στην ελληνική περιφέρεια.

Για τον λόγο αυτό, με συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ, η ΕΙΕΤ επανέρχεται για:

α. Την άμεση εξεύρεση οριστικής λύσης για τη διευθέτηση των ασφαλιστικών εισφορών που οι ιδιοκτήτες εφημερίδων είχαν καταβάλλει στον ΕΦΚΑ την περίοδο 11/2017 – 12/2020 και τώρα καλούνται να τις ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ εκ νέου στον ΕΔΟΕΑΠ.

β. Την καταστατική τροποποίηση του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να καλύπτονται πλήρως όσοι καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων και του είδους της εκδοτικής επιχείρησης περιφερειακού και κλαδικού Τύπου. Το θέμα αυτό αφορά το σύνολο των εβδομαδιαίων εφημερίδων, δηλαδή όσες απασχολούν λιγότερους από πέντε εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση.

γ. Την εξαίρεση των επιχειρήσεων περιφερειακού και κλαδικού Τύπου από την υποχρέωση καταβολής επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του ετήσιου τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

Παράλληλα, αναμένεται η εξέλιξη προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της επιβολής του 2% επί του τζίρου, υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

Δημοσίευση Διακηρύξεων

Από την κυβέρνηση έχει δοθεί παράταση στη δημοσίευση των Διακηρύξεων στον Περιφερειακό Τύπο μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2023. Ο επαρχιακός Τύπος διεκδικεί την οριστική λύση του θέματος.

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Ψηφιοποίησης Αρχείων εφημερίδων

Αναμένεται η κατάθεση πλήρους πρότασης της ΕΙΕΤ, σε συνεργασία με την ΕΔΙΠΤ, προς τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο, για να τρέξουν οι διαδικασίες.

Ψηφιακή αναβάθμιση επιχειρήσεων

Ζητείται επιδότηση των μελών για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων τους, με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, laptop ή tablet και αναβάθμιση των ιστοσελίδων τους.

Μέτρα στήριξης

α. Κάθε εφημερίδα, ημερήσια και εβδομαδιαία που βρίσκεται στο μητρώο των εφημερίδων, ζητείται να λάβει ένα μίνιμουμ ποσό, μιας και πληρεί μιας σειράς προϋποθέσεων για να συμπεριληφθεί σε αυτό.

β. Το υπόλοιπο ποσό ή μέρος αυτού να διατεθεί με βάση των αριθμό των εργαζομένων, αλλά για όλους τους εργαζόμενους και με υπολογισμό των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (Ε.Μ.Ε.), κριτήριο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα επενδυτικά προγράμματα και στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις – ενισχύσεις ή των εργαζομένων με κάθε μορφή απασχόλησης την στιγμή που γίνεται η δήλωση.

Εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα δημοσιογράφων

Στόχος είναι η υλοποίηση εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού προγράμματος για δημοσιογράφους, σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου.

Περιφερειακή συνεργασία μελών

Η ΕΙΕΤ θεωρεί ότι με συνεργασία των μελών μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα για τον κλάδο.

Μηδενικός ΦΠΑ

Σχετικά με το αίτημα για μηδενικό ΦΠΑ (από 6% που είναι σήμερα) στις συνδρομές και τις πωλήσεις φύλλων υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα εγκριθεί σύντομα.

Συνέδρια Τύπου

Σχεδιάζεται η διοργάνωση Συνεδρίων στην Αττική και την Κρήτη, με ένα εξ αυτών να προγραμματίζεται εντός του 2022 και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΦΩΤΟ ΕΙΕΤ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Συνολικά ψήφισαν 54 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης και εξελέγησαν για το Δ.Σ. και τα όργανα της Ε.Ι.Ε.Τ. οι παρακάτω:

Πρόεδρος: Αντώνης Μουντάκης, Α’ Αντιπρόεδρος: Σταύρος Μάτσης, Β’ Αντιπρόεδρος: Διονύσης Τριανταφύλλου, Γενικός Γραμματέας: Νίκος Σουρλόπουλος ,Ειδικός Γραμματέας: Γεώργιος Αργυρίου, Ταμίας: Άγγελος Βασίλαινας, Μέλος: Παντελεήμων Κυδώνης. Εξελεγκτική Επιτροπή: Δημήτρης Κουτσής, Σπυρίδων Πλέουρας, Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος. Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Σταύρος Γεωργούλας, Γιώργος Γιαουρδήμος, Βασιλική Παπαδοπούλου. Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Γιώργος Γαλανομάτης, Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης, Σωκράτης Στέλλιος, Σταύρος Στρατάκης, Αικατερίνη Τσουβαλάκη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version