home design

Ένα αλλιώτικο παραμύθι με την Άλκηστιν Κοντογιάννη

Οι «φρουτόκαμποι» της Πελοποννήσου και ένας λύκος βιολιστής στο Πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης για παιδιά

Ένα αλλιώτικο παραμύθι θα παρουσιάσει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Άλκηστις Κοντογιάννη, στα πλάισια της διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΟΜΕΡ).

Ένας λύκος βιολιστής και άλλοι 19 λύκοι ζουν σε μια χαράδρα του Λωτόκαμπου και παίζουν βιολί προκειμένου να κινήσουν ιδέες και εμπνεύσεις στον Λωτόκαμπο, τον Αχλαδόκαμπο και τους γύρω φρουτόκαμπους της Πελοποννήσου σε ζώα ανεμοστρόβιλα μη ιπτάμενα, όπως οι αλεπούδες και σπινθηροβόλα lux, εφευρέτες led, όπως τα κουνάβια.

Θα εφαρμόσουν έτσι νέες μεθόδους ανάπτυξης συνεργασίας, ήπιων δεξιοτήτων και συμπεριληπτικής αγκαλιάς, προκειμένου η κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και οι λύκοι να ζουν χαρούμενοι μακριά από το μύθο κάποιας χρωματιστής σκουφίτσας.

Στην ημερίδα με θέμα «Ο λύκος βιολιστής, η ορχήστρα των αγρίων εγχόρδων» με την «Άλκηστις» στον κήπο της ΟΜΕΡ, η Άλκηστις Κοντογιάννη, επί δεκαετία πρόεδρος της ΟΜΕΡ, ξεκινάει από θεωρίες και οργανώνει ένα πρόγραμμα με κέντρο τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, ανταποκρινόμενο στον καθένα, με ένα παραμύθι που στοιχειοθετεί η πραγματικότητα και η φαντασία των παιδιών στην καθημερινότητα μέσα σε ένα κόσμο που αρνείται ή παίζει με τις αλήθειες της ζωής.

Βιολί παίζει ο Ara Malikian, o δάσκαλος των βιολιών και των λύκων.

Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, μέσω της πλατφόρμας Zoom.   

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης θα δοθεί σύνδεσμος φόρμας όπου θα συμπληρώνονται τα στοιχεία του συμμετέχοντος προκειμένου να χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του παραρτήματος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version