home design

Μπόνους απόσυρσης και αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων

Από τον Απρίλιο ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλελτρικα»

Με μπόνους απόσυρσης και αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων επανακάμπτει από τον Απρίλιο το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ για το 2022, ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά και για νέους ως 29 ετών.

Φωτό: pixabay/andreas160578

Το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για φυσικά πρόσωπα θα αυξηθεί από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό από 6.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Με 1.000 ευρώ θα επιβραβεύεται η απόσυρση του παλαιού οχήματος ενώ θα επιδοτείται και η αγορά του έξυπνου οικιακού φορτιστή με 500 ευρώ.

Με 1.000 επιπλέον ευρώ θα επιδοτούνται τα Άτομα με Αναπηρία, με 1.000 ευρώ ανα εξαρτώμενο τέκνο οι τρίτεκνες οικογένειες και με 1.000 επιπλέον ευρώ οι νέοι ως 29 ετών.  

Φωτό: pixabay/PublicDomainPictures

Επίσης, για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως και L7e αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης από 20% σε 40% και το μέγιστο ποσό από 800 ευρώ σε 3.000 ευρώ. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται τα επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά εμπορευμάτων ή/και επιβατών καθώς και τα μικροαυτοκίνητα. Ειδικά για νέους έως 29 ετών προβλέπεται η προσαύξηση της ενίσχυσης κατά 1.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή, για τις εταιρείες, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό επιδότησης θα ανέλθει σε 8.000 ευρώ ανά όχημα.

Φωτό: pixabay/mmurphy

Παράλληλα, ο αριθμός των οχημάτων για τον οποίο μια εταιρεία δικαιούται επιδότηση δεν θα περιορίζεται πλέον αριθμητικά ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα να αποσύρει ίσο αριθμό οχημάτων με αυτόν που αντιστοιχεί στα οχήματα για τα οποία αιτείταιι επιδότησης, με το ποσό ανά όχημα να είναι 1.000 ευρώ.

Εταιρείες ταχυμεταφορών, διανομών και τουριστικές εταιρείες θα μπορούν να επιδοτηθούν πλέον και για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ενισχύονται επίσης οι εταιρείες αντιπροσώπων, εμπόρων και εισαγωγέων αυτοκινήτων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων επίδειξης (test drive) με ποσοστό επιδότησης 30% και μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version