home design 800x400

Επίσημη πρώτη Μαλτέζου: Φέρνει Λυκουρέντζο για τον παγετό

Ο νέος πρόεδρος και ο Νίκας σηκώνουν ψηλά το θέμα των ζημιών από την κακοκαιρία

Ένα καλό πρώτο δείγμα της θητείας του Γιάννη Μαλτέζου στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου είναι η πρωτοβουλία του να καλέσει τη Δευτέρα τον πρόεδρο ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο να παραστεί στη συνεδρίαση, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τους πρόσφατους παγετούς που ακολούθησαν την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Παράλληλα, η περιφέρεια δεν αρκείται μόνο σε αυτό, αλλά έχουν προγραμματιστεί και συσκέψεις την επόμενη μέρα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων Λακωνίας και Αργολίδας, παρουσία του κου Λυκουρέντζου, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Νίκα, ώστε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αγροτών να προβάλλουν τις θέσεις τους.

Ο Μαλτέζος

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο κος Μαλτέζος: «Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε επισήμως τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αντρέα Λυκουρέντζο, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 16:00 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ώστε να ενημερωθούμε από τα πλέον αρμόδια χείλη τι ενέργειες προτίθεται να λάβει ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης αυτής καταστροφής στον πρωτογενή τομέα.

Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 9:30  ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα συναντηθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον χωρικό και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας, τους  Δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγών.

Ακολούθως, θα ακολουθήσει στην Αργολίδα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη, Πρόεδρο ΠΕΣΥΠ, Αντιπεριφερειάρχες, με τους Βουλευτές Νομού Αργολίδας,  Δημάρχους Αργολίδας, στελέχη ΔΑΟΚ, εκπροσώπους αγροτών, στελέχη ΕΛΓΑ».

Νίκας και πρόεδρος

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος δείχνουν να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και η συνεργασία τους το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιφέρει αποτελέσματα, όχι μόνο ως προς τη λειτουργία του ΠΣ, αλλά και γενικότερα ως προς τον τρόπο που η περιφέρεια αντιλαμβάνεται τα μεγάλα θέματα και ως προς τον τρόπο που τα χειρίζεται.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα του παγετού, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της περιφέρειας, ήταν άμεση η κινητοποίηση στο αίτημα των παραγωγών εσπεριδοειδών και όχι μόνο λόγω των εκτεταμένων ζημιών από τις έντονες χιονοπτώσεις και τις συνακόλουθες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς. Οι ζημιές άλλωστε αφορούν παραγωγούς σε πολλές περιοχές, αφού ο παγετός χτύπησε ανελέητα τα εσπεριδοειδή σε Αργολίδα και Λακωνία, όπου ακόμα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες κυρίως πορτοκαλιών πάνω στα δέντρα, αλλά και στην Κορίνθια που δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στα λεμόνια.

Ήδη, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε χτες την Αργολίδα, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση, αλλά και σήμερα τη Λακωνία. Η ανησυχία όλου του αγροτικού κόσμου είναι έντονη και δικαιολογημένη αφού κινδυνεύει όχι μόνο το εισόδημα του αλλά ακόμα και το φυτικό κεφάλαιο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στις συναντήσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, παρουσία Λυκουρέντζου στην Πελοπόννησο.

Σχόλια

Exit mobile version