home design

Ψυχογυιός: Πώς αντιλαμβάνεται ο Πλεύρης και η ΝΔ την δημόσια υγεία

Το νοσοκομείο του Άργους δεν μπορεί να χειρουργήσει ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη

Οι δύο σημερινές καταγγελίες για το νοσοκομείο του Άργους είναι χαρακτηριστικές για το πως αντιλαμβάνεται ο κ. Πλεύρης και η κυβέρνηση της ΝΔ, την δημόσια υγεία.

Το νοσοκομείο του Άργους δεν μπορεί να χειρουργήσει ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά υλικών χειρουργείου. Άνθρωποι του μεροκάματου που πληρώνουν μια ζωή τις εισφορές τους, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν σε μια ώρα ανάγκης.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο σύμφωνα με τις καταγγελίες μετά από επικοινωνία «τους κάνει την χάρη» να τους βάλει για χειρουργείο την επόμενη εβδομάδα. Ανήκουστα πράγματα. Και όλα αυτά την στιγμή που ούτε μνημόνια έχουμε και σύμφωνα με την κυβέρνηση έχουμε και ανάπτυξη. Λίγες μέρες πριν ένα παιδάκι 2,5 ετών στο νοσοκομείο Ναυπλίου αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Τρίπολη λόγω έλλειψης παιδιάτρου. Και άλλες πολλές περιπτώσεις που δεν βλέπουν πάντα τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο στοχευμένα αδιαφορεί και απαξιώνει την δημόσια περίθαλψη αφήνοντας τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και χωρίς τους απαραίτητους πόρους για την λειτουργία τους. Ταυτόχρονα ξεκινάει και το περίφημο σχέδιο του Υπ. Υγείας για συρρίκνωση του ΕΣΥ με συγχωνεύσεις δημοσίων νοσοκομείων και μετατροπή περιφερειακών νοσοκομείων σε κέντρα υγείας, παρέχοντας έτσι ζωτικό χώρο στην αγορά και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Αργολίδα με 2 νοσοκομεία σε κοντινή απόσταση είναι πολύ πιθανό να εμπίπτει στο τελευταίο σχέδιο συγχωνεύσεων. Και προφανώς αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος για την αδιαφορία για τα νοσοκομεία του νομού.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η υγειονομική τραγωδία της πανδημίας και όλο το ιατρικό προσωπικό είναι στα όρια της κατάρρευσης, η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και αποδεικνύει ότι το μόνο σχέδιο που είναι η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Παναγιώτης Ψυχογυιός,
Οικονομολόγος-Λογιστής,
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αργολίδας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version