home design 800x400

Το δράμα των Αθηναίων – Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και σήμερα από το χιόνι (Βίντεο)

Τριτοκοσμικές καταστάσεις ακόμα και σήμερα Τετάρτη σε Μελίσσια και λεωφόρο Πεντέλης

Για τρίτη ημέρα παραμένουν παγωμένοι δρόμοι στην Αθήνα, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να είναι θαμμένα στο χιόνι και η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία. Υπάρχουν περιοχές στα νότια του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα στον Άλιμο όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αποκλεισμένοι ακόμη και κεντρικοί δρόμοι όπως η Λεωφόρος Πεντέλης.

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και σήμερα από το χιόνι στα Μελίσσια αποκαλύπτει βίντεο του anangostis.org, που καταδεικνύει τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα στην πρωτεύουσα.

Υπεύθυνοι των δήμων υποστηρίζουν ότι ο αποχιονισμός ξεκινά όταν σταματήσει η χιονόπτωση. Με δεδομένο όμως ότι από το πρωί της Τρίτης έχει σταματήσει να χιονίζει, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από ένα πυκνό στρώμα πάγου. Παγωμένα είναι και τα πεζοδρόμια που μάλλον σε παγοδρόμια παραπέμπουν, καθιστώντας απαγορευτική τη μετακίνηση των πεζών, ακόμη κι αν φορούν ειδικά αντιολισθητικά μποτάκια και φέρουν μπαστούνια ή τα ειδικά μπατόν.

Είναι προς διερεύνηση αν οι μηχανισμοί και οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες αλλά και η Περιφέρεια Αττικής που θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί για τον αποχιονισμό δρόμων και πεζοδρομίων έχουν κλατάρει, ή αν έχουν δώσει «off» ή ρεπό στους αρμόδιους υπαλλήλους με την επίκληση της αργίας, παρά το γεγονός ότι ρητώς προβλέπεται ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξαιρούνται και εργάζονται κανονικά.

Το μέγεθος της ανυπαρξίας των δημοτικών υπηρεσιών αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι στην Αττική Οδό φτυαρίζουν με το χέρι ναύτες, σμηνίτες και οπλίτες θητείας, μαζί με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, όπως προβλέπεται από το σχέδιο «Δευκαλίων».

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες για την κατάσταση δρόμων, πεζοδρομίων και άλλων υποδομών.

Σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρος Πεντέλης που ενώνει Βριλήσσια και Χαλάνδρι, από τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ελεύθερη είναι μόνο η μία κι αυτή καλυμμένη με πάγο. Άνδρες της Τροχαίας για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία δεν φαίνονται στον ορίζοντα, ούτε και συνεργεία καθαρισμού. Σε πολλούς δήμους αναφέρεται ότι δεν κυκλοφορούν οι γαιοπροθητές, ή άλλα μηχανήματα αποχιονισμού, ενώ για αλάτι προκειμένου να λιώσει ο πάγος σε πεζοδρόμια και άλλες περιοχές, ούτε λόγος.

Σχόλια

Exit mobile version