home design

Πέθανε ο ιερέας Νικόλαος Χατζής σκορπώντας τη θλίψη στην Ερμιονίδα

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 27η Ιανουαρίου 2022 εις τον Ι.Ναό Εισοδίων Θεοτόκου (Κάτω Παναγιά) Κρανιδίου

Εκλήθη για την αιωνιότητα, στο επουράνιο Θυσιαστήριο , Συλλειτουργός του Χριστού και πάντων των Αγίων του Θεού, ο αγαπητός και σεβαστός μας αοίδιμος π. Νικόλαος Χατζής.

Γεννήθηκε εν Ικαρία, εις Άγιο Κήρυκο, την 10η Ιουλίου 1929. Έγγαμος με την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη Μαστροκόλια απέκτησαν 2 τέκνα και εγγόνια.

Αναγνώστης χειροθετήθηκε εν Κρανιδίω το 1963 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Κυρού Παντελεήμονος του Παπαγεωργίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 7η Ιανουαρίου 1979 στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης Αιγίνης και πρεσβύτερος την 8η Απριλίου του ίδιου έτους στον Ι.Ν.Εισοδίων Θεοτόκου Κρανιδίου υπό των Σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡΌΘΕΟΥ.

Διηκόνησε ως εφημέριος το πρώτον εις τον Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κάτω Φαναρίου και εν συνεχεία εις τον Ι.Ναό Αγίων Αποστόλων Ηλιοκάστρου.

Οικονόμος χειροθετήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ την 29η Αυγούστου 2001 εις τον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου,Πρωτοπρεσβυτέρος την 28η Αυγούστου 2005 εις τον ως άνω Ι.Ναό και λόγω χηρείας χειροθετήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιμανδρίτης την 3ην Σεπτεμβρίου 2020 εις το Καθολικό της Ι.Μονής Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.
Υπήρξεν άνθρωπος του Θεού διηκόνησε την Εκκλησία του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη μας σε όλα τα χωριά της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδος.

Άριστος πνευματικός, Θεοφόρος κληρικός, φίλος του Αγίου Νεκταρίου με το βαμβάκι του οποίου (Αγίου Νεκταρίου) το οποίο μέσα σε φακελάκια μοίραζε σε όλους τους αναγκεμένους αδελφούς και πολύ έδινε παρηγοριά και ίαση.

Δεν θέλησε ποτέ να πάρει σύνταξη.Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ο παπάς δικαιούται σύνταξη.
Μέχρι πρότινος -έφυγε σε ηλικία 94 ετών- στην Αίγινα λειτουργούσε , εξομολογούσε,και έτρεχε στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου να δει τα πνευματικά του παιδιά.

Στην τελευταία συνομιλία με τον Σεβασμιώτατο ο π. Νικόλαος είπε: ” Σεβασμιώτατε δεν μπορώ πλέον να σας βοηθήσω όμως πνευματικά μπορώ να βοηθήσω όπου θα με καλέσετε”.

Πολύ πονούμε ως άνθρωποι αυτόν τον αποχαιρετισμό αλλά ακράδαντα πιστεύουμε στην παρρησία του , στον θρόνο του Θεού και στις προσευχές του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη Του και να έχουμε την ευχή Του!

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλή την Πέμπτη 27η Ιανουαρίου 2022 εις τον Ι.Ναό Εισοδίων Θεοτόκου (Κάτω Παναγιά) Κρανιδίου και ώρα, 11.30, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version