home design 800x400

Άνοιξε επιτέλους η Αττική Οδός – 17 ώρες εγκλωβισμένοι οδηγοί και αυτοκίνητα

Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου

Μετά τις 4 τα ξημερώματα άνοιξε επιτέλους η Αττική Οδός από την έξοδο της Κάντζας προς το αεροδρόμιο και μετά τη μαραθώνια ταλαιπωρία των εκατοντάδων εγκλωβισμένων οδηγών, που παρέμειναν για πάνω από 17 ώρες χωρίς προμήθειες  και χωρίς καύσιμα.

ΕΚΑΜ και στρατός συνέδραμαν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού, για τη μεταφορά κόσμου χρησιμοποιήθηκε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ όσοι επιθυμούσαν μπόρεσαν, μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της Αττικής Οδού.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξε και η Λεωφόρος Μεσογείων, όπου επίσης βρίσκονταν δεκάδες ακινητοποιημένα Ι.Χ. και εγκλωβισμένοι οδηγοί. Πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και αναγκάστηκαν να περπατήσουν για να φτάσουν στο σπίτι τους.

Η κίνηση των οχημάτων επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μόνο σε μία λωρίδα από κάθε ρεύμα καθώς υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα παρατημένα στο πλάι από τους οδηγούς τους.

Φωτό: pixabay/Antranias

Η απουσία του επιτελικού κράτους εμφανής για μια ακόμη φορά σε δυσμενείς αλλά αναμενόμενες, μετά από τις προβλέψεις της ΕΜΥ, συνθήκες οδήγησε εκατοντάδες κόσμου σε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία

Κανονικά πάντως διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων έχουν τεθεί Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, όπου θα υπάρξει γενική αργία.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και σε όσες περιοχές υπάρχει ανάλογη απόφαση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, ενώ δεν πρόκειται να γίνει κανένα μάθημα τηλεκπαίδευσης.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κ.Γρομιτσαρης

    Για το χαος της Αττικης Οδου δεν φτανει η αποζημιωση των 2000ευρω.Για μενα θα επρεπε σαν προστιμο ,να υπαρχει για 1 χρονο δωρεαν διελευση για ολους και τα εσοδα απο τα διοφια στη συνεχεια να αποδιδονται για 2 ακομη ετη αυτουσια στο Ελληνικο Δημοσιο

Exit mobile version