home design

Παρατάξεις για κλάματα στο Δήμο Άργους- Μυκηνών

Βορρά του Καμπόσου και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τόσο ο δημοτικός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ υπό τον Τάσο Χειβιδόπουλο, όσο και η δημοτική παράταξη που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν να μην πείθουν ως προς την αποτελεσματικότητά τους και αυτό αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ήδη είχε φανεί μια τάση των ΠΑΣΟΚων προς τον Δημήτρη Καμπόσο με την συμμετοχή τους αρχής εξ αρχής στο ψηφοδέλτιό του. Δυό χρόνια όμως πριν τις δημοτικές εκλογές βλέπουμε εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξης Χειβιδόπουλου να μεταπηδούν στην παράταξη Καμπόσου.

ΚΙΝΑΛιστές

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και αφού παρέμειναν για μερικούς μήνες «ανεξάρτητοι» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαρίλαος Νενεκούμης και Γεώργιος Δελογιάννης δήλωσαν:

«Σας ενημερώνουμε την κοινή μας απόφαση από σήμερα να προσχωρήσουμε στην δημοτική παράταξη ‘Αλλαγή Πορείας’ με επικεφαλής το Δήμαρχο Αργούς – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο. Η απόφαση μας αυτή ελήφθη μέσα από διαλογική συζήτηση, συνυπολογίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπολοίπων παρατάξεων μέσα σε αυτό, μέχρι σήμερα. Στόχος των ενεργειών μας, όπως ήδη έχουμε αναφέρει με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης μας στο παρελθόν, δεν είναι να μπούμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αποφάσεις μας, που κάποια από αυτά ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του Δήμου μας, αλλά να πράξουμε ότι είναι δυνατόν προς όφελος των Δημοτών. Ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεχτήκαμε μια πρόταση συνεργασίας, με μια παράταξη που περισσότερα μας ενώνουν πλέον παρά μας χωρίζουν. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι προθέσεις και αποδεικνύουν οι προσπάθειες τους για τον Δήμο μας».

Έφταιγε άραγε μια πιθανή υποψηφιότητα για βουλευτής του επικεφαλής της μέχρι τότε παράταξής τους που τους ώθησε να προσχωρήσουν στην δημοτική παράταξη ‘Αλλαγή Πορείας’ ή κάποιο άλλο «μικροπολιτικό παιχνίδι», όπως αναφέρουν, που θα πρέπει δημόσια να ονοματίσουν; Φυσικά θα πρέπει να διευκρινιστεί αν πράγματι μπορούν να προσχωρήσουν ως σύμβουλοι στην παράταξη της δημοτικής αρχής ή να παραμείνουν ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Σε αυτή την περίπτωση η παράταξη του κ. Καμπόσου δεν αυξάνει τον αριθμό συμβούλων της και δεν έχει επιπτώσεις στον καταμερισμό των θέσεων σε διάφορες επιτροπές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Όμως ο «μαγνητισμός» της δημοτικής παράταξης ‘Αλλαγή Πορείας’ φαίνεται πως επηρέασε σοβαρά και τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο επικεφαλής του Γιώργος Πανοβράκος μαζί με τον εναπομείναντα σύμβουλο Νίκο Σκανδάλη εντάχτηκαν πλέον στην παράταξη του Δ. Καμπόσου. Αντίδραση για αυτήν την κίνηση Πανοβράκου υπήρξε από τους δύο ανεξάρτητους συμβούλους Γιάννη Λυκοσκούφη και Νίκο Κοντό οι οποίοι μεταξύ άλλων τονίζουν: «…Πριν περίπου έναν χρόνο (20-11-2020) διαχωρίσαμε τη θέση μας από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ (με την οποία και εκλεχτήκαμε δημοτικοί σύμβουλοι) δηλώνοντας ότι «δεν γνωρίζουμε τις στοχεύσεις του επικεφαλής». Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ δεν πίστεψε ποτέ στις αρχές της παράταξης που του έκανε την τιμή να τον δεχθεί ως επικεφαλής και να τον εκλέξει «σίγουρο» δημοτικό σύμβουλο (χωρίς σταυρό προτίμησης). Τον καλούμε λοιπόν τουλάχιστον να μείνει πιστός σε αυτά που ζητούσε πέρσι από εμάς.

Να παραιτηθεί!!!

Αρκετά πρόσφερε με τη δράση του.

Να παραιτηθεί και να αφήσει χώρο στα μέλη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ να εκφραστούν όπως αυτά ξέρουν».

Ο Πανοβράκος

Από πλευράς του ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης κ Γιώργος Πανοβράκος δήλωσε:

«Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της κοινής πεποίθησης για συστράτευση (διατηρώντας παράλληλα τις αρχές  και την αυτονομία έκφρασης) όλων, προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια, δράσεις και προγράμματα που ήδη έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης από τη σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος δεσμεύεται να εκλεγεί για το δεύτερο μισό της δημοτικής περιόδου ένας δημοτικός σύμβουλος προερχόμενος από την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου να μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή στα δύο αυτά σπουδαία συλλογικά όργανα. Με την σύμπραξη θα δοθεί η ώθηση για μια νέα, ανοδική, αναπτυξιακή πορεία. Με αίσθημα ευθύνης έναντι της προόδου του Δήμου Άργους- Μυκηνών, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου κρίνεται ως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη.»

Το μπέρδεμα

Η σύμπλευση Καμπόσου – Πανοβράκου, κατ ερμηνεία του νόμου Βορίδη, όπως την επισημαίνουν πολλοί, όταν μια δημοτική παράταξη εισχωρήσει σε μια άλλη, παύει να υπάρχει και εκφράζεται δια της παράταξης που βρίσκεται στην δημοτική αρχή. Επομένως ο κ. Πανοβράκος και ο κ. Σκανδάλης μπορούν να εκφράζονται μόνο από την ‘Αλλαγή Πορείας’ του Δημήτρη Καμπόσου κι όχι ως ‘Νέα Αρχή’ αφού προσχώρησαν ως παράταξη και σε αντίθεση με τους Νενεκούμη και Δελογιάννη οι οποίοι παραμένουν ανεξάρτητοι- συνεργαζόμενοι με τον Καμπόσο. Όλα αυτά σημαίνουν πως η δύναμη της παράταξης του Δ. Καμπόσου αποτελείται πλέον από 25 συμβούλους και 2 συνεργαζόμενους. Άξιο απορίας είναι τι θα πράξουν τα μέλη της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ που είχαν οριστεί από τον Γ. Πανοβράκο σε διάφορες επιτροπές και νομικά πρόσωπα του Δήμου, πλην εκείνων που βρίσκονται σε δημοτικές επιχειρήσεις ΑΕ, όπως η Αργώ και τα οποία μόνο αν θελήσουν να παραιτηθούν τα ίδια θα αντικατασταθούν. ( Η ανάλυση δημοσιεύτηκε στον «Αναγνώστη Πελοποννήσου»13/01/2022 τ.1154)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version