home design 800x400

Ναύπλιο: Στα κρύα του λουτρού το νοσοκομείο αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις

Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από τη νοσηλευτική μονάδα – Γιατί φωνάζουν και τι ζητούν από τους αρμοδίους.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου στο προαύλιο της Νοσηλευτικής Μονάδας. Κύριος λόγος της συγκέντρωσης ήταν η επικείμενη απόλυση συμβασιούχων λόγω λήξης των συμβάσεών τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το Νοσοκομείο Ναυπλίου εκτός από τις ελλείψεις σε Ιατρικές ειδικότητες, θα έρθει αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις και σε Νοσηλευτικό, Διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, με συνέπεια η λειτουργία του να καταστεί αδύνατη.

Κύριο αίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι να μην γίνει καμία απόλυση και οι συμβάσεις να μετατραπούν σε μόνιμες.

Γκιόλας: Στρατηγική της ΝΔ να διαλύσει το ΕΣΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση–διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας τονίζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους, τη συνεχή προσπάθεια για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα φροντίζει για τη Δημόσια Υγεία και την διαρκή μάχη ώστε να μπει ένα φρένο στα σχέδια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει να κλείσει Νοσοκομεία και να «χαρίσει» την Υγεία των πολιτών στα χέρια των ιδιωτών.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η προσπάθεια εναντίον της Κυβερνητικής τακτικής να αποδυναμώνεται το ΕΣΥ είναι μακρά και εκφράζεται με καθημερινή πάλη σε όλους τους τομείς. Ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνοδευόμενες από αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων, δημόσιες τοποθετήσεις, καταγγελίες και συστράτευση όπου απαιτείται συμπαράσταση σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι στο χώρο της Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια δίνουν μια άνιση μάχη και το μόνο που έχουν «εισπράξει» είναι τα χειροκροτήματα της κυρίας Γκραμπόφσκι. Όλοι γνωρίζουν ότι παλεύουν μόνοι, απέναντι στον αόρατο ιό, με πενιχρά μέσα, με διαρκώς μειούμενο προσωπικό, πραγματοποιώντας εξαντλητικές εφημερίες, δεχόμενοι απειλές και αόριστες υποσχέσεις.

Αδιάψευστος μάρτυρας των μύχιων –αλλά πρόδηλων πλέον- προθέσεών τους αποτελεί η επανειλημμένη και συνάμα προκλητική συμπεριφορά των Υπουργών Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, να μην απαντούν σε πλήθος ερωτήσεων, που αφορούν τόσο σε ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και σε επιλογή εργολάβων για τις υπηρεσίες καθαρισμού, σίτισης και φύλαξης των Νοσηλευτικών Μονάδων της χώρας, ρίχνοντας στον Καιάδα τους μέχρι σήμερα απασχολούμενους.

Τέλος και χαρακτηριστικά, κωφεύουν και δεν ξεκαθαρίζουν την πρόθεσή τους για το σχεδιασμό της λειτουργίας των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού μας, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο να ανασταλεί η λειτουργία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταστήσει σαφές, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει και θα παραμείνει στο Δημόσιο όταν ξαναγίνει Κυβέρνηση, θα ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα διασφαλίσει την δωρεάν δημόσια υγεία, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει πλέον ξεκάθαρα και χωρίς καμία συστολή, να παραδώσει στους ιδιώτες, ανεβάζοντας πλέον το κόστος της σε απαγορευτικά επίπεδα για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι δυσκολεύονται και σήμερα να νοσηλευτούν και να θεραπευτούν, αφού οι ελλείψεις είναι ολοφάνερες.

Κλείνοντας, εκφράζω την συστράτευσή μου στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την υποστήριξή μου στην αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών Υγείας μέσα από την εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Επιστολή Πουλά

Επιστολή στήριξης απέστειλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς προς το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει:

«Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μου στην Βουλή αδυνατώ να βρίσκομαι κοντά σας στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας του Ναυπλίου και το οξύ πρόβλημα με τους συμβασιούχους και την λήξη των συμβάσεων τους που ταλανίζει αυτή την στιγμή όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Δηλώνω απερίφραστα ότι συμπαραστέκομαι στον αγώνα σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας.

Τα νοσοκομεία πρέπει να μείνουν όρθια, να ενισχυθούν και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό αλλά και των υπόλοιπων ειδικοτήτων που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Στηρίζουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε εργαστεί όλο αυτό το διάστημα που διαρκεί η πανδημία τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου.

Παραμένω στην διάθεση σας για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας».

Στήριξη από την ΕΛΜΕ Αργολίδας

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, η ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει την αλληλεγγύη της και δηλώνει τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων όπως και το ζήτημα της συνεχώς διευρυνόμενης εφαρμογής ποικίλων μορφών ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής μιας πολιτικής πλήρους ανατροπής των σταθερών εργασιακών σχέσεων και αφαίρεσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ήδη υποβαθμισμένο Νοσοκομείο Ναυπλίου θα υποστεί λειτουργικό πλήγμα αν απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του οι οποίοι υπηρέτησαν τον υγειονομικό χώρο αναπληρώνοντας ένα σημαντικό μέρος των ελλείψεων σε προσωπικό.

Η δουλειά είναι δικαίωμα, υπέρτερο δικαίωμα, πάγια και διαρκής ανάγκη που δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίζει ως ευκαιρία.

Σχόλια

Exit mobile version