home design 800x400

Σπέτσες: Ο κορωνοϊός βάζει λουκέτο σε όλα τα σχολεία

Τα σχολεία στις Σπέτσες θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ύστερα από απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη.

Η απόφαση του δημάρχου στις Σπέτσες έρχεται ως συνέπεια των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί και αύριο Παρασκευή θα υποβληθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό σε rapid test.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Σοβαρή και υπεύθυνη στάση του Δημάρχου Σπετσών, μπροστά στην καθημερινή διαπίστωση πως μεγάλο μέρος των ράπιντ τεστ στο νησί βγαίνουν θετικά και μέσα στη σχολική κοινότητα.
    Μια τριήμερη αρχικά διακοπή της επαφής των μαθητών και δασκάλων με ταυτόχρονη απολύμανση των σχολικών χώρων είναι η πρώτη δράση που πρέπει να γίνει για να σταματήσει η διαμόλυνση και από τη Δευτέρα πρέπει να συνεχιστεί η σχολαστική παρακολούθηση όλων, ενώ συνεχίζεται ο πλήρης εμβολισμός όλων αδιακρίτως και εφαρμόζονται τα προληπτικά μέτρα με ικανοποιητικό τρόπο. Διότι αν και οι μάσκες φοριούνται, δεν είναι οι κατάλληλες για να σταματούν τους ιούς, ούτε φοριούνται σωστά, εφαρμοστά ώστε να συγκρατούν τα σταγονίδια της αναπνοής που είναι οι φορείς του κοροναϊού.
    Συμπληρωματικά, βλέπω έξω από τα σχολεία που σχολάνε οι μαθητές και οι γονείς να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες, να συναθροίζονται χωρίς προφύλαξη, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται αποχαιρετώντας φίλους, καταργώντας έτσι σε μια στιγμή συναισθηματισμού πολύωρες προσπάθειες προφύλαξης. Κάτι δεν γίνεται καλά σε δασκάλους και γονείς, που ενώ γνωρίζουν τον κίνδυνο, εφαρμόζουν πολύ χαλαρά τα προληπτικά μέτρα εκτός της ενδοσχολικής πειθαρχίας.

Exit mobile version