home design

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας οργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, εργαζόμενοί του θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί, ενημερώνοντας τους απλούς πολίτες, τους Δημάρχους της περιοχής αλλά και τους Βουλευτές για την υποβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας που θα δημιουργήσουν οι λήξεις κάποιων συμβάσεων για τις οποίες ζητούν την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπλίου στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων και ετοιμάζεται να διατρανώσει την αντίθεσή του στην επικείμενη απόλυσή τους.

Στήριξη από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου έχει αναδείξει πολλές φορές τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας και το δύσκολο ρόλο που επιτελούν οι εργαζόμενοι σε αυτό παρέχοντας τις υπηρεσίες τους 24 ώρες το 24ωρο στους πολίτες.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ναυπλίου αναπληρώνουν σημαντικό μέρος των κενών του νοσοκομείου συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, της εργασιακής ομηρίας, της πολιτικής εμπαιγμού των εργαζόμενων με την ανακύκλωση της ανεργίας, στα πλαίσια της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων νυν και πρώην κυβερνήσεων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αρχής θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Στεκόμαστε αρωγοί στον αγώνα των εργαζόμενων με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου αφενός να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη σταθερή δουλειά και αφετέρου οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ναυπλίου να λειτουργούν για να καλύπτουν τις σύγχρονες, διαρκώς διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, χωρίς την υπερεργασία και την εργασιακή εξόντωση των λιγοστών εργαζόμενων .

Καλούμε τον λαό να στηρίξει την κινητοποίηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ την Παρασκευή 21/1/2022 στις 13:00 στο χώρο του Νοσοκομείου διεκδικώντας:

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου

«Η  Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου δηλώνει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή της  στον αγώνα  του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.

Η υποστελέχωση των κλινικών και των τμημάτων από υγειονομικούς και η λειτουργία του νοσοκομείου από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποδεικνύουν ότι το γαϊτανάκι των εξάμηνων ή ετήσιων παρατάσεων των συμβάσεων όλων των κυβερνήσεων καλά κρατεί, για να έχουν με το πιστόλι στον κρόταφο τους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και με εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, να καλύπτουν τις υγειονομικές δομές.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της πόλης μας, μαζί με το μόνιμο προσωπικό δίνουν μάχη για την προστασία της ζωής, της υγείας των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας και οι απολύσεις τους θα αποδυναμώσουν δραματικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Θα δημιουργήσουν κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες, σε συνθήκες που δεν περισσεύει κανείς.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τη φωνή διεκδίκησης των εργαζομένων του νοσοκομείου της πόλης μας και απαιτούμε μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Παρασκευή 21/1/2022 στις 13:00 στο χώρο του Νοσοκομείου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version