home design

Εurobank: Βάζει λουκέτο σε Κρανίδι, Μεγαλόπολη και Λουτράκι

Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων – Οι τοπικές κοινωνίες θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων της Εurobank για το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων σε Κρανίδι, Μεγαλόπολη και Λουτράκι, τριών από τα 25 νέα καταστήματα που ετοιμάζεται να πάψει η λειτουργία τους. Παράλληλα οι τοπικές κοινωνίες θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, με όποια προβλήματα μπορεί να επιφέρει μια τέτοια κίνηση.

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από το σωματείο Union των εργαζόμενων της Τράπεζας, που εδώ και μέρες έχει πληροφορηθεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ότι η Τράπεζα αποφάσισε το 3ο κατά σειρά κλείσιμο άλλων 25 καταστημάτων της (σύνολο 76 με όσα προηγήθηκαν) πάρα το γεγονός ότι:

1. Παραμένει από τις συστημικές Τράπεζες αυτή με το μικρότερο Δίκτυο καταστημάτων.

2. Πρόσφατα ολοκλήρωσε αντίστοιχο project και έκλεισε το Β’ εξάμηνο του 2020, άλλα 25 καταστήματα (είχε προηγηθεί το κλείσιμο 26 κατ/των).

3. Θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή σε πολλές τοπικές κοινωνίες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, αλλά θα τεθούν και εκτός Eurobank πολλοί πελάτες και συναλλασσόμενοι.

4. Έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του retail, όπως αποτυπώνεται ανακοίνωσή μας Νο 210/25-05-2021: «Τα υποκαταστήματα παραμένουν, λιγότερο ως κόμβοι συναλλαγών, περισσότερο ως κόμβοι παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και ως σημεία επαφής με την τοπική κοινωνία όπου όχι μόνο δεν αποθαρρύνουμε αλλά αντίθετα επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων πελάτων».

5. Θα υπάρξει και αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή αρκετών συναδέλφων που υπηρετούν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η υπηρεσιακή τους αρτιότητα και αφοσίωση.

6. Εύλογες είναι οι αρνητικές εντυπώσεις και αναμενόμενες οι αντιδράσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα και στον Κλάδο, αλλά και στην Κοινή Γνώμη από μια απόφαση που πάρθηκε πρόχειρα, χωρίς  διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή αιφνιδιαστικά!!! Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι η συνεκτίμηση των θέσεων του Σωματείου έχει οδηγήσει στην ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση τέτοιων εγχειρημάτων.

Η θέση του Union

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων της Τράπεζας Union «ισχύει η θέση που είχαμε διατυπώσει στα πρακτικά της συνάντησης με την διοίκηση στις 24/08/2020 για το ίδιο θέμα (τότε αφορούσε το κλείσιμο 26 κατ/των, 12 στην Αττική, 5 στην Θες/νικη, και 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα). Είχαμε τότε τοποθετηθεί εγγράφως προς τον κ. Φ. Καραβία, την κα Ν. Πασχάλη και τον κ Π. Σωτηρόπουλο.

Α. «… Δεν αιτιολογείται επαρκώς το κλείσιμο των συγκεκριμένων Μονάδων και το όφελος που θα αποκομίσει η Τράπεζα από αυτό….»

Β. «Να μην υπάρξουν Τροποποιητικές Καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας για το “πλεονάζον” Προσωπικό και να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να δοθούν εναλλακτικές επιλογές στους εργαζόμενους».

Παραμένουμε στις ίδιες θέσεις και καλούμε την Τράπεζα να σεβαστεί το ήρεμο εργασιακό κλίμα που υπάρχει. Αν κάποιοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από εντάσεις και προσωπικές πολιτικές να γνωρίζουν ότι θα διαψευσθούν και θα αποκαλυφθούν.

Εμείς θα αγωνιστούμε να επικρατήσει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης/ επιλογής των εργαζομένων που τους αφορά το κλείσιμο της μονάδας τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version