home design 800x400

Έρχεται η «Ελπίδα» και φέρνει πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις σε δύο φάσεις – Τι περιμένει την Αργολίδα

Πότε αναμένεται να χτυπήσει το κάθε κύμα της νέας κακοκαιρίας που έρχεται από την Παρασκευή.

Η κακοκαιρία “Ελπίδα” όπως ονομάστηκε, θα πλήξει την Πελοπόννησο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα με πολύ κρύο και χιόνια. Θα χτυπήσει σε δυο κύματα με το δεύτερο να είναι όπως όλα δείχνουν και το πιο ισχυρό για την Αργολίδα και τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις είναι πολύ πιθανό να δούμε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμα και παραθαλάσσια, το διάστημα από το Σάββατο προς Κυριακή μέχρι και την Τρίτη προς Τετάρτη, ενώ το κρύο θα είναι πολύ τσουχτερό.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Αέριες μάζες πολικής προέλευσης σε δύο κύματα θα προκαλέσουν έντονο κύμα ψύχους στη χώρα μας. Από την Παρασκευή το απόγευμα ξεκινάνε οι χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο στα βόρεια τα χιόνια θα κρατήσουν μέχρι το απόγευμα, ενώ αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, στα ανατολικά να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο, και χιονοπτώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά.

Ένα δεύτερο κύμα, με βορειοανατολικό ρεύμα θα φέρει αέριες μάζες από τη Ρωσία και θα μας επηρεάσει από Δευτέρα απόγευμα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη με εντονότερο ψύχος και χιόνια.

Σχόλια

Exit mobile version