home design 800x400

Αργολίδα: Γιατί εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για κακόγουστο αστείο

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε. Αργολίδας αναφέρεται με ανακοίνωσή του στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

Όλα ανεβαίνουν… μόνο οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι! Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, αποτελούν διαχρονικά τον πιο κακοπληρωμένο επιστημονικό κλάδο στη χώρα. Μια μικρή σύγκριση με μισθούς άλλων χωρών θα πείσει, ακόμη και τον πιο δύσπιστο, πως είμαστε στις τελευταίες θέσεις του μισθολογικού πίνακα της Ευρώπης.

Εκπαιδευτικοί που πολλές φορές συντηρούν δύο σπίτια, που διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά για να μεταβούν στην εργασία τους, εκπαιδευτικοί που ταξιδεύουν κάθε Σαββατοκύριακο  και γιορτές εκατοντάδες χιλιόμετρα για να σμίξουν με τις οικογένειες τους, που και οι ίδιοι σπουδάζουν παιδιά ή πληρώνουν φάρμακα και επισκέψεις σε γιατρούς για προβλήματα υγείας που έχουν, καθώς η αναμονή στα Δημόσια Νοσοκομεία πλέον κυμαίνεται τουλάχιστον στο εξάμηνο, έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε το 25% του μισθού τους για τις βασικές τους ανάγκες!

Τον τελευταίο χρόνο με την ακρίβεια να σαρώνει τη χώρα, τον ουσιαστικά στάσιμο μισθό, χρόνια τώρα,  και τον πληθωρισμό που ανεβαίνει συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά μας. Η “συμβολική’’ αύξηση 2% στο βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα, για το δημόσιο ούτε συζήτηση, που έφερε η κυβέρνηση μετά από 2 χρόνια καθήλωσης, μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί.

Μόνο οι αυξήσεις σε ρεύμα (διπλασιασμό ηλεκτρικού ρεύματος και τριπλασιασμός φυσικού αερίου), βενζίνη και σούπερ μάρκετ, «τρώνε» πάνω από το 20% του μισθού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ πριν από τρεις ημέρες. Παρόλα αυτά, καμία κυβερνητική εξαγγελία ή πρόθεση δεν ακούμε για ενίσχυση των μισθών των εκπαιδευτικών, που μετά τις τεράστιες περικοπές του 2011-2012 (οι οποίες έφτασαν το 40%) παραμένουν παγωμένοι. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα ακρίβειας, εξόδων και εξουθενωτικών συνθηκών, ομολογούμε πως δεν αντέχουμε άλλο! Δεν μπορούμε να ασκούμε απρόσκοπτα τα καθήκοντα μας με το βάρος της καθημερινότητας να πέφτει σαν βουνό στις πλάτες μας και τις υποχρεώσεις να μας πνίγουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο! Είμαστε επιστήμονες και παιδαγωγοί, αλλά είμαστε και εργαζόμενοι, γονείς και άνθρωποι με όνειρα για μια καλύτερη ζωή!

Ζητάμε άμεσα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  • Γενναία αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων.
  • Δωρεάν παιδικό σταθμό για όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
  • Χιλιομετρική αποζημίωση για όσους μετακινούνται εκτός τόπου κατοικίας καθημερινά.
  • Επιδότηση ενοικίου για αναπληρωτές και όσους υπηρετούν εκτός νομού συμφερόντων.
  • Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων που μας κόπηκαν εδώ και τόσα χρόνια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…

Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας!

Σχόλια

Exit mobile version