home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΕργασίαFeatured

ΟΑΕΔ: Κοινωφελής εργασία για 25.000 ανέργους

2.338 θέσεις στην Περιφέρεια και σε Δήμους της Πελοποννήσου

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 ανέργους που θα προσληφθούν με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας σε Δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Η υποβολή αιτήσεων πρόκειται να ξεκινήσει το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου και από τις 25.000 προσλήψεις, οι 20.397 θα γίνουν στους Δήμους, 2.566 στις Περιφέρειες, 1.689 σε λοιπούς φορείς και υπουργεία (Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Εκκλησία) και 348 στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ανεργία
Φωτό: pixabay/geralt

2.338 είναι οι θέσεις που θα ανοίξουν στην Περιφέρεια και σε Δήμους της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα:

Περιφέρεια Πελοποννήσου:180 θέσεις

Και στους Δήμους:

Αργολίδας :172 θέσεις

Αρκαδίας: 178 θέσεις

Κορινθίας: 259 θέσεις

Λακωνίας: 184 θέσεις

Μεσσηνίας: 302 θέσεις

Αχαΐας: 658 θέσεις

Ηλείας: 405 θέσεις

Η αμοιβή για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανέρχεται στα 663 ευρώ μικτά (569,5 ευρώ καθαρά), ενώ από τον  Ιούνιο και μετά θα δοθεί και η δεύτερη αύξηση για το 2022, που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση, και που μπορεί να φέρει τον κατώτατο μισθό κοντά στα 700 ευρώ μικτά.

Αίτηση δεν μπορούν να υποβάλουν όσοι συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (πλην εξαιρέσεων λόγω αναπηρίας κ.λπ.), ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Για τις 25.000 προσλήψεις έχουν εξασφαλιστεί 188,6 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια (ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ).

oaed logo
Φωτό: wikipedia

Το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο αφορά στην τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Το δεύτερο σκέλος αφορά σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης με αντικείμενο που θα επιλέξουν οι ωφελούμενοι.

Η συμμετοχή στην κατάρτιση είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους έως και 54 ετών και προαιρετική για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω.

Όσοι ενταχθούν σε δράσεις κατάρτισης θα εργαστούν σε δήμους, περιφέρειες κ.λπ. για 7 μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος και θα συμμετέχουν στην κατάρτιση για 1 μήνα.

Οι ωφελούμενοι άνω των 55 ετών θα εργαστούν για 8 μήνες.

Έμφαση δίδεται στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα).

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τα ισχύοντα κριτήρια (χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, αναπηρία, ετήσιο εισόδημα, αριθμός ανήλικων τέκνων, δικαίωμα λήψης Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κ.ά.).

Εν τω μεταξύ μέσα στο 2022 αναμένονται 11 ακόμη νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν σε 62.000 ωφελούμενους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button