home design 800x400

Εμβόλια: Για ποιους ανοίγει η 4η δόση στις 20 Ιανουαρίου

«Λάθος» ότι έρχεται η άνοιξη και τελειώνουμε δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Delta είναι ακόμα εδώ και οι ΜΕΘ γεμάτες

Την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, να ανοίξει στις 20 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για τέταρτη δόση εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφερόμενη στην συμπλήρωση 1 έτους από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας και δύο ετών από τις λοιμώξεις στην Ουχάν της Κίνας ανέφερε ότι έχει αποδειχθεί πλέον πως η χορήγηση των εμβολίων έχει πολύτιμη συμβολή για την αποφυγή των θανάτων από την Covid 19.

Aνέφερε επίσης ότι πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων.

Σχόλια

Exit mobile version