home design

Ένα απολαυστικό και ξένοιαστο χειμωνιάτικο διήμερο στην Παλαιά Επίδαυρο (Βίντεο)

Ένα διαφορετικό βίντεο γεμάτο με εικόνες, γεύσεις και ευχάριστη διάθεση. Ο καιρός ήταν σύμμαχος, σε σημείο δηλαδή που κάποιες στιγμές οι ταξιδιώτες είχαν την εντύπωση ότι ήταν τέλη Απρίλη και όχι αρχές Γενάρη.

Βίντεο: Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Η Αρχαία Επίδαυρος

Ένα μικρό αλλά γοητευτικό λιμανάκι του Αργοσαρωνικού, με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Αρχαία Επίδαυρος (ή Παλαιά Επίδαυρος όπως αλλιώς ονομάζεται) παρέχει απλόχερα στον επισκέπτη θάλασσα, φυσική ομορφιά και αρχαιολογικούς χώρους.

Χτισμένη στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη, απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου. Η θέα είναι εκθαμβωτική από το πευκόφυτο όρος Άκρως.

Οι ντόπιοι αποκαλούν τη μικρή χερσόνησο «Νησί», και όχι άδικα.

Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει το Μικρό Αρχαίο Θέατρο, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες δίνονται παραστάσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου, παράλληλα με αυτές που φιλοξενεί το διάσημο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Κατασκευάστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ η ανασκαφή του ξεκίνησε το 1971. Την ίδια περίοδο οργανώνεται από το 1998, το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού όπου εκτίθενται αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Οι παραλίες της περιοχής αποτελούν πόλο έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Γιαλάσι, η Βαγωνιά, το Καλαμάκι, αλλά και πιο μακριά με σκάφος ή με 4Χ4 η Πολεμάρχα, σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Η Αρχαία Επίδαυρος διαθέτει καταλύματα για όλα τα γούστα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και πολλές ταβέρνες δίπλα στο κύμα, και όχι μόνο. Για την διασκέδασή σας θα βρείτε beach bar, καφετέριες, ήσυχα μπαράκια, αλλά και μία ξακουστή VIP disco βγαλμένη από παλιότερες δεκαετίες.

Το μέρος είναι ιδανικό και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως κανόε καγιάκ, ποδηλασία, trekking κ.α.

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι ιδανική ως αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις είτε στα παράλια του Αργοσαρωνικού είτε στην ενδοχώρα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Νέα Επίδαυρος, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γαλατάς, απ’ όπου μπορείτε να περάσετε απέναντι με καραβάκι στον Πόρο και πολλοί ακόμα προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version