home design 800x400

Εγνατία: Μην σου τύχει κατούρημα ή λάστιχο

Χωρίς τουαλέτες και πάρκινγκ παραμένει ο αυτοκινητόδρομος – Εφοδιαστείτε με υπομονή, και καύσιμα για μεγάλο ταξίδι χωρίς στάση

Μπορεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας, αλλά μην σου τύχει …κατούρημα ή λάστιχο στην Εγνατία Οδό, αφού σε μεγάλα τμήματα στερείται πάρκινγκ και τουαλέτας, που πλέον διαθέτουν όλοι οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι.

Διανύσαμε το τμήμα από Ιωάννινα μέχρι Σιάτιστα. Για καλή μας τύχη, ούτε βλάβη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο, ούτε χρειάστηκε κανένας από τους επιβάτες …κατούρημα. Όχι μόνο τουαλέτες δεν υπάρχουν και αν κάποιος τις θεωρεί πολυτέλεια, δεν υπάρχει ούτε χώρος στάθμευσης, που μπορεί να αντιμετωπιστεί κάποια βλάβη στα οχήματα, ή να αλλαχτεί ένα σκασμένο λάστιχο.

Μόνο στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης θα μπορούσε ενδεχομένως να σταματήσει κανείς, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο (μην το δοκιμάσετε). Μοναδική λύση είναι η πλησιέστερη έξοδος για να σταματήσει με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο, βγαίνοντας όμως από τη διαδρομή του.

Ένα και μοναδικό πάρκινγκ της κακιάς ώρας συναντήσαμε (ουσιαστικά ένα μικρό άνοιγμα δίπλα σε κάποια διόδια) που ήταν γεμάτο φορτηγά, αφού οι ταλαίπωροι οδηγοί δεν είχαν κάποια άλλη επιλογή στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους.

Ένα και μοναδικό πάρκινγκ συναντήσαμε / ΦΩΤΟ: anagnostis

Να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας Οδού, με κάποιους μετρημένους στα δάκτυλα Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) να έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να υποκαθιστούν ουσιαστικά τα ανύπαρκτα πάρκινγκ του αυτοκινητοδρόμου, διαθέτοντας βασικές υποδομές για τους οδηγούς, όπως είναι τα βενζινάδικα και οι τουαλέτες.

Όμως όσο χρήσιμοι και απαραίτητοι είναι οι ΣΕΑ, δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται σε τόσο κοντινές αποστάσεις, ώστε να υποκαθιστούν τα πάρκινγκ και τις τουαλέτες που διαθέτουν οι υπόλοιποι ελληνικοί σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι.

Στην έξοδο προς Καστοριά, ανακαλύψαμε πάρκινγκ στα 60 χιλιόμετρα! ΦΩΤΟ: anagnostis

Έξοδος για τουαλέτα και ξεκούραση

Δοκιμάσαμε να στρίψουμε προς Καστοριά για να δούμε πού θα μπορούσαμε να σταματήσουμε νόμιμα και να βρούμε μια τουαλέτα. Αμ δε… Χρειάστηκε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα, ώστε λίγο πριν τη διασταύρωση με το Άργος Ορεστικό να βρούμε πράγματι ένα τεράστιο πάρκινγκ, με πολλούς χώρους στάθμευσης, και τουαλέτες.

Αναγκαστική στάση εκεί μαζί με δεκάδες άλλους αγανακτισμένους οδηγούς που είχαν διανύσει τεράστιες αποστάσεις χωρίς να μπορούν να σταματήσουν πουθενά, μέχρι εκείνο το σημείο.

Στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας οι διερχόμενοι οδηγοί εξαναγκάζονται να βγαίνουν σε παρακάμψεις, με επιπλέον επιβάρυνση του κόστους διέλευσης εκ των πλευρικών διοδίων, για ανεφοδιασμό καυσίμων, αλλά και για μια απλή στάση για ξεκούραση ή για …κατούρημα και στη συνέχεια να ξαναμπαίνουν στην Εγνατία για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τον προορισμό τους.

Σχόλια

Exit mobile version