home design 800x400

Αργολίδα: Δάσκαλοι ζητούν να μην ανοίξουν τα σχολεία

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας συνεδρίασε σήμερα, 9-1-2022, εν όψει του αυριανού ανοίγματος των Σχολείων, κάτω από τη σκιά της πανδημίας της μετάλλαξης όμικρον και διαπίστωσε τα εξής:

  • Την έκδηλη ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχέση με την έξαρση της πανδημίας, που σαρώνει τη χώρα.
  • Την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων από την Κυβέρνηση για την εξασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, καθότι το μόνο επιπλέον μέτρο που πήρε είναι η αύξηση των τεστ, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, κατά ένα παραπάνω την πρώτη εβδομάδα.

Κατόπιν της διαπίστωσης αυτής διεκδικεί και προτείνει:

  1. Παράταση των διακοπών κατά ένα δεκαήμερο, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω έξαρση των κρουσμάτων στους σχολικούς χώρους.
  2. Κατάργηση του απαράδεκτου ποσοστού,50% + 1, των μαθητών που νοσούν για την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος.
  3. Μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, όπου είναι εφικτό.
  4. Διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ στα σχολεία, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για γρήγορη και έγκαιρη ανίχνευση του κορωνοϊού.
  5. Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την αναπλήρωση συναδέλφων που νοσούν ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  6. Αυξημένα μέτρα καθαρισμού, υγιεινής και απολύμανσης με προσωπικό καθαριστριών, σε όλο το ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος: «Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να αναλάβει επιτέλους, όσο είναι καιρός, τις ευθύνες απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ, καθώς και του γονείς των μαθητών σε εγρήγορση και συστράτευση για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση και αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της πανδημίας».

Σχόλια

Exit mobile version