Home design

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι

Εστίαση και υποχρεωτικότητα στην αιχμή του δόρατος

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι

Νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η επέλαση του κορωνοϊού φαίνεται πως έχουν στο τραπέζι η επιτροπή λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση.

Παρά τις θετικές προβλέψεις τόσο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ότι «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα» και του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη ότι «μπορεί να κάνουμε Πάσχα με μηδενικά κρούσματα» η κατάσταση σήμερα στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά σοβαρή με τη θετικότητα στα χθεσινά δείγματα να σκαρφαλώνει στο 21,5%.

Τα νέα δεδομένα έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων που θα στοχεύουν κυρίως στην εστίαση και στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Φωτό: Pixabay/huntlh

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν όσον αφορά στην εστίαση είναι ο περιορισμός του αριθμού πελατών εντός των καταστημάτων αλλά και ο πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων ακόμη και από τους εξωτερικούς χώρους, όπου ως σήμερα μπορούσαν να βρίσκονται με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σε σχέση με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού  η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επεκτείνει και στις ηλικίες 50 και άνω ή 55 και άνω καθώς οι συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες έχουν μεν παρουσιάσει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό χωρίς ωστόσο να έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Τα νέα μέτρα, που οφείλονται στο γεγονός πως οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες καθώς τότε θα καταγράφεται και όλη η εορταστική περίοδος, αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως το νέο κύμα θα συγκρατηθεί και θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή του στο τέλος του μήνα.

Σχόλια

Exit mobile version