home design

Θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία;

Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο

Το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες ημέρες εισηγούνται οι ειδικοί με το κυρίαρχο ως σήμερα σενάριο να να δείχνει την 10η Ιανουαρίου ως την ημέρα που θα ξαναμπούν οι μαθητές στις αίθουσες.

« Το πρωτόκολλο το οποίο τηρήθηκε είχε καλά αποτελέσματα και έτσι η βούληση και η αρχική θέση είναι τα σχολεία να ανοίξουν. Από κει και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων αλλά και τις προτάσεις των ειδικών και ενδεχομένως να προχωρήσουμε και σε επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου», τόνισε ο Υπουργός Υγείας  Θ. Πλεύρης.

Η οριστική εισήγηση όπως όλα δείχνουν  θα γίνει μετά την συνεδρίαση της επιτροπής  και το αργότερο ως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

Αντιδρά η ΟΙΕΛΕ στο άνοιγμα Κέντρων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

Κανονικά πάντως λειτουργούν από σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί αλλά και φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ που μιλά για «μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Ομοσπονδία Ιδωτικών  Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος τονίζει ότι : «Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα»  ενώ παράλληλα καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα χορηγώντας δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να διευκολυνθεί η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και να προχωρήσει σε αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version