home design 800x400

Η Πελοπόννησος στην κορυφή της λίστας του Michelin Guide – Ποια ξενοδοχεία ξεχώρισαν στην Αργολίδα

Στη λίστα του κορυφαίου οδηγού γαστρονομίας Michelin Guide 107 ελληνικά ξενοδοχεία – Στη Μάνη το κορυφαίο που απέσπασε το απόλυτο 20 στη βαθμολογία.

Με ένα ελληνικό ξενοδοχείο κόσμημα, σε μια ιστορική περιοχή της ενδοχώρας, που απέσπασε το απόλυτο 20 στη βαθμολογία του, ο κορυφαίος οδηγός γαστρονομίας Michelin Guide, ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία του ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για το Tainaron Blue Retreat στο Οίτυλο της Μάνης στην Πελοπόννησο, ένα πέτρινο παρατηρητήριο αιώνων, στην άκρη ενός γκρεμού με θέα στο Αιγαίο, είναι προσαρμοσμένο στα σύγχρονα πρότυπα πολυτέλειας, διατηρώντας παράλληλα την αναντικατάστατη ρουστίκ γοητεία της αρχικής του δομής.

Στην Αργολίδα, το Amanzoe στο Κρανίδι και το Nafplia Palace στο Ναύπλιο, συμπεριλαμβάνονται επίσης στα προτεινόμενα του διάσημου τουριστικού οδηγού.

Ο Οδηγός Michelin, σημείο αναφοράς στην παγκόσμια γαστρονομία, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχεία που δημιουργήθηκε από την Tablet Hotels, θέτοντας τα ίδια πρότυπα για τα ξενοδοχεία, όπως και για τα εστιατόρια.

Από την Ελλάδα επέλεξε 107 ξενοδοχεία, με τη μερίδα του λέοντος να κερδίζουν τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, αρκετές συμμετοχές από Αθήνα, λίγες από Κρήτη, Δωδεκάνησα και Επτάνησα, ενώ σημαντικές είναι οι δυο συμμετοχές από Ήπειρο.

Ο οδηγός θέτει ένα νέο πρότυπο για τα ξενοδοχεία, θέλοντας να εξισώσει τη λίστα τους με αυτή των εστιατορίων, η οποία προσδίδει όχι μόνο παγκόσμια αναγνώριση και αίγλη αλλά και σημαντικές κρατήσεις.

Η όλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε 3 χρόνια μετά την εξαγορά των Tablet Hotels, μιας πλατφόρμας αξιολόγησης ξενοδοχείων αλλά και αξιόπιστη μηχανή για online κράτηση ξενοδοχείων.

Τα κριτήρια για να μπει ένα ξενοδοχείο στη λίστα του Michelin Guide, είναι να ξεχωρίζουν για το στυλ, την εξυπηρέτηση και την προσωπικότητά τους. Σημεία όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια αξέχαστη εμπειρία, ανεξάρτητα από την τιμή.

Η διαδικασία του Tablet μπορεί να διαφέρει από τις ανώνυμες επιθεωρήσεις εστιατορίων του Michelin Guide, αλλά δεν είναι λιγότερο αποτελεσματική. Οι ειδικοί εξετάζουν τα ξενοδοχεία με διάφορες μεθόδους, εκτός από επιτόπιες επιθεωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μυστικών inspectors αλλά και από βετεράνους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία από την Πελοπόννησο που βρίσκονται στη λίστα του Michelin Guide είναι:

Πελοπόννησος

Μυστράς: Euphoria Retreat – A Holistic Wellbeing Destination Spa, Πάτρα: The Bold Type Hotel, Κρανίδι: Amanzoe, Μονεμβασιά: Kinsterna Hotel, Οίτυλο: Tainaron Blue Retreat, Ναύπλιο: Nafplia Palace, Βυτίνα: Seleni Suites και Γερολιμένας: Kyrimai Hotel.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Τα 4 απ τα 8 βρισκονται στη Λακωνια……

Exit mobile version