home design

Ναύπλιο: Βροχή οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία υπό το φόβο της Όμικρον

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με άδειο Ναύπλιο βλέπουν οι ξενοδόχοι - Ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει, δεν έχει την ψυχολογία για διακοπές και επιλέγει να μείνει σπίτι του

Τσουνάμι ακυρώσεων λίγο πριν το καθιερωμένο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, αφήνει εκτεθειμένους τους επιχειρηματίες των χώρων εστίασης, κέντρων αναψυχής και κυρίως των ξενοδοχείων. Ήδη στο Ναύπλιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή, η μία πίσω από την άλλη, μετά την ανακοίνωση επίσπευσης των νέων μέτρων και υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Οι ξενοδόχοι της πόλης είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι και εκτιμούν πως αν συνεχιστεί αυτό το κύμα μαζικών ακυρώσεων, το Ναύπλιο το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς θα είναι άδειο από κόσμο, σε ότι αφορά το κομμάτι του τουρισμού.

Σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη για τους επαγγελματίες του τουρισμού συντελεί και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που σήμερα σκαρφάλωσε από τα 28.828 χθεσινά και τα 21.657 προχθεσινά, στα 35.580 σήμερα, και ποιος ξέρει αύριο τι μας περιμένει…

Μάλιστα προβλέψεις επιστημόνων κάνουν λόγο ακόμα και για 100.000 κρούσματα τη μέρα, το επόμενο χρονικό διάστημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα κολλήσουν σχεδόν όλοι μέχρι το κύμα της Όμικρον να υποχωρήσει.

Όπως είναι λογικό και επόμενο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, στενεύει ο κλοιός, με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, εστιατορίων και καφέ να κάθονται και αυτοί σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς οι ακυρώσεις για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν διαδέχονται η μία την άλλη, ως συνέπεια των αντίστοιχων ακυρώσεων στα καταλύματα.

Οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής που έχουν φέρει τους ξενοδόχους σε απόγνωση, γίνονται για διάφορους λόγους, αλλά πρώτα και πάνω από όλα είναι όλη αυτή η ανασφάλεια που προκαλεί όλο αυτό που ζούμε με την έκρηξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Η εξέλιξη της πανδημίας επηρεάζει την ψυχολογία και τη διάθεση του κόσμου για να εκδράμει και να κάνει διακοπές. Ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας δεν νοσεί από τον κορωνοϊό, και όλοι είναι υγιείς και μπορούν να ταξιδέψουν, ο φόβος «μήπως κολλήσουμε κι’ εμείς» φρενάρει τα σχέδια του κόσμου. Παράλληλα υπάρχουν και οι ακυρώσεις που οφείλονται σε νόσηση λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα σχέδια των ταξιδιωτών να ακυρώνονται αναγκαστικά σε αυτή την περίπτωση.

Η πληρότητα σε αρκετές περιπτώσεις έχει πέσει πολύ κάτω του 50%. Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή στον κλάδο των ξενοδοχείων στην Αργολίδα υπάρχει έντονος προβληματισμός, γιατί ήλπιζαν μέσα από αυτές τις γιορτές να μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος από τις πολλές υποχρεώσεις που έχουν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version