home design 800x400

Μαζική έξοδος τα Χριστούγεννα: Ουρές στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων και γεμάτα μαγαζιά στο Ναύπλιο

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι, με ιδιαίτερη προτίμηση στους κοντινούς προορισμούς. Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κίνηση στην Αργολική πρωτεύουσα τις μέρες των Χριστουγέννων.

Δεν πέφτει… καρφίτσα από το πρωί του Σαββάτου στους γνωστούς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Μάλιστα σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου σχηματίστηκαν ουρές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αποτυπώνει και ο φωτογραφικός φακός. Όσοι δεν πρόλαβαν να κλείσουν κάπου ορεινά προτίμησαν γνώριμους προορισμούς εκτός Αθηνών, όπως το Ναύπλιο, το οποίο έχει αρκετό κόσμο αυτές τις ημέρες, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην παλιά πόλη, την παραλία και τους κεντρικούς δρόμους. Εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν τα γραφικά σοκάκια και τις πλατείες της Αργολικής πρωτεύουσας ανήμερα τα Χριστούγεννα και την αμέσως επόμενη μέρα.

Όπως ήταν φυσικό οι διακοπές των Χριστουγέννων οδήγησαν τους εκδρομείς μακριά από το κλεινόν άστυ με αποτέλεσμα ο αριθμός των επισκεπτών στους κοντινούς προορισμούς τόσο από την Αθήνα όσο και από άλλες περιοχές να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ιδιαίτερα στα δημοφιλέστερα χειμερινά θέρετρα της Πελοποννήσου, όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, τα Καλάβρυτα, τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα, τη Στεμνίτσα και αλλού.

Την ίδια στιγμή ουρά χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στο δρόμο που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους οδηγούς να καλούνται να κάνουν υπομονή μέχρις ότου φτάσουν στον προορισμό τους.

Βίντεο: tempo24.news

Στο Ναύπλιο η κίνηση τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Κυριακής ήταν αυξημένη παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ και τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Ο κόσμος είχε μεγάλη ανάγκη να βγει και να ξεσκάσει τις γιορτινές αυτές μέρες, μετά από όλα όσα έχει περάσει λόγω των συνεχών lockdown και των αμφιλεγόμενων μέτρων που λαμβάνονται κάθε τρεις και λίγο.

Οι επαγγελματίες σε Εστίαση και Καταλύματα στο Ναύπλιο δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κίνηση τις μέρες των Χριστουγέννων, τηρουμένων των αναλογιών. Όπως ανέφεραν στο anagnostis ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η κίνηση χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, ενώ μένει ένα ακόμα τριήμερο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα με το νέο έτος, που θα στοχεύουν στον περαιτέρω περιορισμό της κινητικότητας του πληθυσμού, όπως όλα δείχνουν.

Σχόλια

Exit mobile version