home design 800x400

Καλαμάτα: Περαιτέρω διερεύνηση για ψεύτικα εμβόλια και rapid test σε ανεμβολίαστους

Με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την Μεσσηνία θα διαχωριστεί απ’ την υπόλοιπη.

Κύκλωμα που πραγματοποιούσε εικονικούς εμβολιασμούς, πουλούσε ψευδή πιστοποιητικά νόσησης καθώς και ψευδή «rapid test» αποκαλύφθηκε στην Μεσσηνία και στο πλαίσιο έρευνας και δικογραφίας σε βάρος 173 ατόμων από όλη την Ελλάδα που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης και εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την Μεσσηνία θα διαχωριστεί απ’ την υπόλοιπη, και θα σταλεί στην Εισαγγελία της Καλαμάτας για περαιτέρω διερεύνηση.

Σχόλια

Exit mobile version