home design

Διεθνής διάκριση για την ταινία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Βραβείο Σκηνογραφίας στην ταινία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Alvorada International School Film Festival (FECEA) που διεξάγεται για 7η συνεχή χρονιά στη Βραζιλία απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνογραφίας (Production Design Award) στην ταινία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που δημιούργησαν τη φετινή επετειακή χρονιά οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου σε συνεργασία με τους δασκάλους τους Νίκο Γαλάνη και Νάντια Στρατή.

Το Φεστιβάλ, ένας χώρος διάδοσης και εκτίμησης του οπτικοακουστικού έργου που δημιουργείται σε σχολικό περιβάλλον, επέλεξε να τιμήσει την ελληνική μαθητική ταινία ανάμεσα σε 1400 ταινίες από όλο τον κόσμο που υπεβλήθησαν σε αυτό. Οι όμορφες γραφικές γωνιές του Ναυπλίου που αποτέλεσαν το καλύτερο σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας όπως και η ενδυμασία των μαθητών – πρωταγωνιστών που σε ταξιδεύει στην εποχή του 1821, εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Θυμίζουμε ότι στην ταινία που δημιουργήθηκε λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, οι μαθητές δραματοποιούν τους γνώριμους σε όλους μας ήρωες του ’21 στο πιο κατάλληλο σκηνικό, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκεί που κυριολεκτικά κάποτε ζούσαν και περπατούσαν. Περνούν από μπροστά μας ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης κι ο Κανάρης, οι Φιλικοί κι άλλοι πολλοί… Κι όλοι αυτοί με φόντο το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και τη συνοικία του Ψαρομαχαλά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version