home design800Χ400

home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Καλπάζει ο δείκτης θετικότητας – Να γιατί η Αργολίδα πέρασε στο κόκκινο

banner efxes anagn

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είναι αυτή με τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας στην Πελοπόννησο και η μοναδική στην Περιφέρεια που ξεπερνά τη μονάδα.

Τον λόγο για τον οποίο ανέβηκε επίπεδο η Αργολίδα στον Επιδημιολογικό Χάρτη και από το Πορτοκαλί περνά στο Κόκκινο, αποκαλύπτει ο Δείκτης Θετικότητας, ο οποίος καλπάζει τις τελευταίες εβδομάδες φτάνοντας το 1,12%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Αυτή τη στιγμή ο νομός έχει το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό Covid-19 στην Πελοπόννησο, με την Αχαΐα να ακολουθεί με 1,08%, ενώ κανείς άλλος νομός της Πελοποννήσου δεν ξεπερνά τη μονάδα.

Παρόλα αυτά η Μεσσηνία, παρά τη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Καλαμάτας, ακολούθησε και αυτή το δρόμο της Αργολίδας και πέρασε από το πορτοκαλί στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Να σημειωθεί πως ο δείκτης θετικότητας στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας είναι στο 0,86%.

Το χαμηλότερο ποσοστό θετικότητας σε όλη την Πελοπόννησο εμφανίζει η Λακωνία με 0,56% με πανελλαδικό μέσο όρο το 0,87%. Ωστόσο σε ότι αφορά μόνο την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 1,60%.

Δείκτης Θετικότητας ΕΟΔΥ (2)

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην ημερήσια έκθεση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.60% σε σύνολο 2.572.206 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.51% σε σύνολο 2.182.055 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.87%».

Δείκτης Θετικότητας ΕΟΔΥ (3)

Αναλυτικά το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου:

Δείκτης Θετικότητας ΕΟΔΥ (1)

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Πώς να μην ανέβει επίπεδο η Αργολίδα; Μαγαζιά μπροστά στο κέρδος κάνουν τα στραβά μάτια. Οι ίδιοι οι πολίτες είναι αρνητές και λένε ότι καθοδηγούνται από την εκκλησία κ τους γιατρούς. Οι εμβολιασμένοι κ οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι είναι θετικοί κόβουν βόλτες παντού ακόμα κ στις δουλειές τους πάνε κανονικά κ δεν λένε τίποτα. Γ απορούμε; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  2. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    και η πιο μεταδοτική του μετάλλαξη είναι η Όμικρον!
    Σύμφωνα με την έγκριτη επιστημονική μελέτη, αν δύο άνθρωποι – ο ένας με τον κοροναϊό και ο άλλος χωρίς – δεν φοράνε μάσκες, ούτε τα τρία μέτρα απόσταση δεν είναι αρκετά για να διασφαλίσουν την προστασία από την μετάδοση του ιού. Ακόμη και σε αυτή την απόσταση, σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζονται λιγότερα από πέντε λεπτά για έναν ανεμβολίαστο να μολυνθεί με πιθανότητα σχεδόν 100% από έναν άνθρωπο με κοροναϊό.
    Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι πιθανότητες λοίμωξης που υπολόγισαν, είναι οι μεγαλύτερες δυνατότητες, ενώ “στην καθημερινή ζωή η πραγματική πιθανότητα μόλυνσης μπορεί να είναι δέκα έως 100 φορές μικρότερη”, κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το πόσος αέρας διαρρέει ή εισρέει από τα άκρα της μάσκας, όταν αυτή δεν εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο. Υπολόγισαν ότι μια καλά εφαρμοσμένη μάσκα FFP2 ή KN95 παρέχει έως 75 φορές μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με μια καλά εφαρμοσμένη χειρουργική μάσκα. Οι τελευταίες με τη σειρά τους, ακόμη και όταν δεν εφαρμόζουν καλά, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης σε σχέση με την απουσία μάσκας.
    “Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό όλοι οι άνθρωποι κάθε ηλικίας να φοράνε μάσκα FFP2 ή KN95 εν μέσω της πανδημίας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όπως δείχνουν και τα ευρήματά μας”.
    Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
    https:/ /www .facebook. com/ groups/ periskopio .ellas /posts/ 307165 4716400062

newsletter banner anagnostis