home design 800x400

Καλαμάτα: Αρχαιολογική έρευνα σε περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπουργείου Πολιτισμού.

Υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας και προσδιορίστηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας αυτής, για την εκτέλεση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας».

Η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης αφορά στην εκτέλεση του έργου: «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας», με αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα από ειδικευμένο συνεργείο και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.

Η Προγραμματική Σύμβαση είχε τις προηγούμενες ημέρες λάβει και την υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Με αφορμή τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με την Υπουργό Πολιτισμού, σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, υπήρξε συζήτηση σε άριστο κλίμα και για την εξέλιξη άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά το σπουδαίο ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Θουρίας. Μέσω αυτής της Προγραμματικής Σύμβασης για την Αρχαία Θουρία, ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει σταθερή χρηματοδότηση, συνολικά 90.000€ για την επόμενη τριετία.

Σχόλια

Exit mobile version