home design 800x400

Τι απέμεινε στον Μάραθο: Ο Μητσοτάκης, το λιμάνι, οι ειδικοί, η χαμένη μπύρα και ο Χαρίτσης

Τι αντίκρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε Μάραθο και Κυπαρισσία – Τι λένε Περιφέρεια και λιμενικό ταμείο – Η σάτιρα από τους Ράδιο Αρβύλα (Εικόνες και Βίντεο).

Τα λιμάνια του Μαράθου και της Κυπαρισσίας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Κατά την πρόσφατη κακοκαιρία και τα δύο αυτά λιμάνια στα οποία εκτελούνται έργα κόστους εκατομμυρίων ευρώ, υπέστησαν ζημιές και μάλιστα η περίπτωση του Μάραθου έγινε αντικείμενο σάτιρας από τους Ράδιο Αρβύλα.

«Δεν υπάρχουν ζημιές» σύμφωνα με Περιφέρεια και Λιμενικό Ταμείο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός έχει διαφορετική άποψη από τα κλιμάκια της Περιφέρειας που δεν είδαν ουσιαστικές ζημιές, καθώς επίσης και από το τοπικό λιμενικό ταμείο που συνηγόρησε με αυτή την άποψη.

“Δεν υπάρχουν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, έπειτα και από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Μαραθόπολης κ. Παντελή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

«Κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από το Λ/Χ Πύλου, την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης έργου στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, καθώς και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Δ.Δ. Μαραθόπολης, σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή θαλασσοταραχή) που επικράτησαν στην περιοχή του νομού Μεσσηνίας, από 29-30 Νοεμβρίου 2021. Στην αποφυγή καταστροφών και βυθίσεων σκαφών συνετέλεσε και η απομάκρυνση τους από το καταφύγιο, λόγω του έργου που εκτελείται, μετά από παρέμβαση του ΛΤΝ Μεσσηνίας, με το από 03-06-2021 έγγραφό του προς το Λ/Χ Πύλου και την ενημέρωση των χρηστών του λιμένα με το από 04/06/2021 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε».

Τι είδε ο Χαρίτσης

Όπως σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης μετά την χθεσινή επίσκεψή του,:

«Στον όμορφο Μάραθο Τριφυλίας χθες το απόγευμα.

Όταν επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης, οι αλιείς τον προειδοποίησαν ότι με τον τρόπο που κατασκευάζεται το αλιευτικό καταφύγιο θα έχουμε καταστροφές. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τους καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μόλις προχθές η κακοκαιρία τους επιβεβαίωσε.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την τοπική ανάπτυξη, που χρηματοδοτηθηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, προκαλεί σήμερα την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της προχειρότητας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Αντίστοιχη εικόνα και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το έργο της αποκατάστασης ενός πολύ σημαντικού λιμανιού για ολόκληρη την Δυτική Πελοπόννησο χρηµατοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως η θωράκιση του λιμανιού βρίσκεται ακόμη στον αέρα.

Οι επαγγελματίες αλιείς της Τριφυλίας μετρούν ζημιές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος και η νέα τουριστική περίοδος να βρει ανέτοιμες τις υποδομές των λιμανιών.

Επιβάλλεται η επαναξιολόγηση των μελετών και του τρόπου κατασκευής από τους αρμόδιους φορείς αλλά και η αποζημίωση των επαγγελματιών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται.

Και βεβαίως, οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις που με κόπο διασφαλίσαμε την περίοδο 2015-2019 επιβάλλεται να αξιοποιούνται για την έγκαιρη και άρτια υλοποίηση έργων κρίσιμων για την τοπική κοινωνία.

Έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα…».

Σχόλια

Exit mobile version