home design

Προσεισμικός έλεγχος: Πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία στο δήμο Βέλου-Βόχας

Εγχείρημα υψηλής σπουδαιότητας για την ασφάλεια των μαθητών, δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε μία εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή

Ολοκληρώθηκαν οι προσεισμικοί έλεγχοι στα εννέα σχολικά κτήρια  του δήμου Βέλου-Βόχας, με τελευταίο σταθμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Βραχατίου.

Τη δεύτερη φάση του προσεισμικού ελέγχου σε σχολικά κτήρια πραγματοποιούν οι Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών και τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού για τη πραγματοποίηση ελέγχων με μη καταστροφικές μεθόδους.

ΦΩΤΟ: Δήμος Βέλου – Βόχας

Αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί και το υπολογιστικό τμήμα, το οποίο θα προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και θα αποτελέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα προγραμματιστεί η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων όπου χρειαστεί.

Η πρόληψη στην περίπτωση των σεισμικών φαινομένων αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη οδό για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, παιδιών και ενηλίκων και σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έχει διαχρονικά επιδείξει μεγάλη ευαισθησία.

ΦΩΤΟ: Δήμος Βέλου – Βόχας

Γι’ αυτό εξάλλου, είχε φροντίσει με πόρους από το ταμείο του δήμου, να ολοκληρώσει την πρώτη φάση προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτήρια, ώστε η χρηματοδότηση που πέτυχε στη συνέχεια από το «Αντώνης Τρίτσης» να του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο και να ολοκληρώσει το κρίσιμο αυτό έργο.

ΦΩΤΟ: Δήμος Βέλου – Βόχας

Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τις 10 Νοεμβρίου, έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αποτελεί ένα εγχείρημα υψηλής σπουδαιότητας για την ασφάλεια των μαθητών, δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε μία εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή.

Η προληπτική και ουσιαστική αυτή δράση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Δήμου αλλά και του δημάρχου Βέλου-Βόχας στο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της προστασίας και ασφάλειας, κυρίως, των παιδιών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version