home design

Άργος: Μίνι χωματερή δίπλα στην οικία Τσώκρη – Αδιαφορία ή αμνησία;

Οι κάτοικοι στη γειτονιά υποφέρουν από την επέλαση κατσαρίδων και τρωκτικών, προερχόμενα από το συγκεκριμένο οικόπεδο που παραμένει ακόμα ακαθάριστο.

Σε μίνι χωματερή έχει μετατραπεί ο προαύλιος χώρος που βρίσκεται επί της οδού Ηρακλέους και -σύμφωνα με περίοικους- είναι μέρος του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το σπίτι του στρατηγού Δημητρίου Τσώκρη στο Άργος. Η οικία της οδού Καρατζά 6 είναι ένα από τα τέσσερα κτήρια της πόλης που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, αλλά παραμένουν εδώ και πολλά χρόνια αναξιοποίητα και σε άθλια κατάσταση.

Στο χώρο είναι πεταμένα κάθε λογής σκουπίδια, πλαστικές σακούλες, οικοδομικά υλικά, με τα ξερά να αναμειγνύονται με τα χλωρά. Η κατάσταση δεν άλλαξε σε σχέση με αυτό που αντικρίσαμε πριν από περίπου δύο μήνες, καθώς κανένας δεν ενδιαφέρθηκε έστω να πάει να καθαρίσει το χώρο από τα κάθε λογής απορρίμματα.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης είναι οι κάτοικοι στη γειτονιά να υποφέρουν από την ύπαρξη κατσαρίδων και τρωκτικών, τα οποία εξορμούν στα σπίτια τους προερχόμενα από το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Η κατάσταση στο χώρο όσο πάει και χειροτερεύει. Οι κάτοικοι της Ηρακλέους, της Καρατζά και των γύρω δρόμων έχουν απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις προς τον Δήμο Άργους – Μυκηνών στον οποίο ανήκει το οικόπεδο, για να δώσει λύση στο πρόβλημα, έστω και με έναν καθαρισμό του, μιας και τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία για την αξιοποίηση του χώρου έχουν μείνει μέχρι τώρα στο ράφι. Ο τομέας καθαριότητας του Δήμου τους λέει εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι θα το τακτοποιήσει αλλά δεν φαίνεται να το έχει πράξει. Παρότι ο προαύλιος χώρος στην κεντρική είσοδο της οικίας έχει αποψιλωθεί και καθαριστεί, η κατάσταση παραδίπλα είναι τελείως διαφορετική. Αδιαφορία ή αμνησία;

Και να ήταν το μόνο; Σε εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για την υγεία, έχουν μετατραπεί εδώ και δεκαετίες και άλλα εγκαταλελειμμένα ετοιμόρροπα σπίτια και οικόπεδα στο Άργος, προκαλώντας την αγανάκτηση των περίοικων που είναι υποχρεωμένοι να ζουν παρέα με ποντίκια και άλλα ζωύφια, τα οποία βρίσκουν φωλιά στα χαλάσματα, αποτελώντας υγειονομικές βόμβες για τις γειτονιές.

Για το θέμα έχουν γίνει νέες παρεμβάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στη βουλή, από τον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Άλλωστε η μειωμένη χρηματοδότηση προς τους δήμους τα τελευταία χρόνια καθιστά ολοένα και επιτακτικότερη την κρατική μέριμνα.

Δείτε εικόνες από την τωρινή κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας Τσώκρη:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version