home design

Πλησιάζει η ώρα για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη

Βάζει μπρος για την κατασκευή του προσωρινού μετρητικού σταθμού ο ΔΕΣΦΑ.

Ένα βήμα πιο κοντά στην τροφοδότηση της Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο φέρνει τον ΔΕΣΦΑ η έγκριση που έδωσε το ΥΠΕΝ για την εγκατάσταση του προσωρινού Μετρητικού/Ρυθμιστικού Σταθμού Φυσικού Αερίου Μεγαλόπολης UΤΜ6 στα Περιβόλια.

Ο προσωρινός Μετρητικός/Ρυθμιστικός Σταθμός θα είναι δυναμικότητας 12.000 Νm3/h και πίεσης σχεδιασμού 80 barg, και θα εγκατασταθεί εντός του γηπέδου του υφιστάμενου βαλβιδοστασίου (U-7280).

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ISOBOX για τον έλεγχο του προσωρινού σταθμού, την κατασκευή δύο Μετρητικών/Ρυθμιστικών ρευμάτων (μία γραμμή σε λειτουργία και μία σε κατάσταση αναμονής), τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, έργα πολιτικού μηχανικού, καθώς και τη σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου Αγ. Θεόδωροι – ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 

Η έγκριση εγκατάστασης του έργου είναι πενταετούς διάρκειας.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και εντός της διάρκειας ισχύος της παρούσας Έγκρισης Εγκατάστασης θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα για χορήγηση Έγκρισης Λειτουργίας, συνοδευόμενη με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Το αίτημα του ΔΕΣΦΑ για τη χορήγηση Έγκριση Εγκατάστασης για το εν λόγω έργο υποβλήθηκε στην Γενική Διεύθυνση Ενέργειας του ΥΠΕΝ αρχικά τον Ιούλιο του 2021, για να συμπληρωθεί με νέα αίτηση τον Οκτώβριο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version