home design 800x400

Kalamata Paris: Αυτό είναι το εστιατόριο που έκλεψε την καρδιά του Ροναλντίνιο και της Νάρα

Πώς οι Γάλλοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να βαπτίσουν τη νέα τους επιχείρηση με Ελληνικό όνομα – Διάσημες παρουσίες σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Παρισιού.

Μία απρόσμενη προβολή στη Γαλλία και όχι μόνο βρήκε η Καλαμάτα και τα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, τους τελευταίους μήνες μέσω του γνωστού εστιατορίου του Παρισιού “Kalamata Paris”.

Σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της «Πόλης του φωτός», στην οδό Rue la Boétie, η νεόφερτη επιχείρηση υποδέχεται καθημερινά ντόπιους, επισκέπτες, αλλά και διάσημους, με κύρια και πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά του σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ροναλντίνιο, αλλά και της συζύγου και μάνατζερ του ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν Μάουρο Ικάρντι, Γουάντα Νάρα.

Φώτο: fb (Kalamata Paris)

Το “Kalamata Paris” δεν συνδέεται άμεσα με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μιας και οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του δεν έχουν κάποια σχέση με την πόλη, ωστόσο οι ξακουστές σε όλο τον κόσμο γεύσεις της και κυρίως οι καλαματιανές ελιές ήταν ικανές από μόνες τους ώστε το εστιατόριο να την τοποθετήσει στην ονομασία του, παρουσιάζοντας πιάτα που συνδέονται με την Ελλάδα αλλά και τη Μεσόγειο ευρύτερα.

Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος που αποφασίστηκε να μπει η Καλαμάτα στον τίτλο και όχι κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας είναι πως προφέρεται πιο εύκολα στο εξωτερικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία μιας επιχείρησης.

Όπως αναφέρεται στο site του, “βρίσκεται στο χρυσό τρίγωνο του Παρισιού, στην καρδιά του 8ου Διαμερίσματος. Η Καλαμάτα γεννήθηκε από μακροσκελείς προβληματισμούς κατά τη διάρκεια αυτού του εγκλεισμού. Αυτό το εορταστικό εστιατόριο πήρε το όνομά του από το διάσημο βιομηχανικό λιμάνι της πόλης της Καλαμάτας, που βρίσκεται στη Νότια Ελλάδα”.

Πέρα από την ονομασία, το ελληνικό στοιχείο στο “Kalamata Paris” ενισχύεται ακόμα περισσότερο, μιας και τις γευστικές του προτάσεις επιμελείται ο σεφ Νίκος Χαλδαίος ο οποίος επιχειρεί να ενώσει τις γαλλικές τεχνικές μαγειρικής με τις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας.

Τέλος, μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα του “Kalamata Paris” τα σχέδια και οι βλέψεις των ιδιοκτητών του δεν φαίνεται να έχουν φραγμούς. Οι Romain Saha, Theodore Charoy, Rayan Mekouar, Alix Rodriguez και Amine Mouloud ετοιμάζουν πολλά και νέα πράγματα στο χώρο της εστίασης στη Γαλλία, όπως και σε άλλες χώρες, με την Καλαμάτα να γίνεται έτσι διεθνούς φήμης με έμμεσο τρόπο.

Σχόλια

Exit mobile version