home design 800x400

Ναύπλιο: Το Mediterranean Yacht Show επιστρέφει στον φυσικό του χώρο

Ποιες ημερομηνίες θα γίνει η 7η έκθεση των γιοτ στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Στο φυσικό του περιβάλλον θα διεξαχθεί το 7ο Mediterranean Yacht Show, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Η έκθεση τον τελευταίο καιρό είχε περάσει σε ψηφιακή μορφή λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, όμως φέτος οι διοργανωτές θα είναι σε θέση να επιστρέψουν σε γνώριμα κατατόπια, στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Η φετινή έκθεση των γιοτ θα διεξαχθεί στο λιμάνι του Ναυπλίου, από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2022.

Το MEDYS, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων φέρνει κοντά charter brokers και επαγγελματίες του χώρου από κάθε γωνιά του πλανήτη και συνθέτει μια μοναδική ευκαιρία για διασύνδεση, προάγοντας τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό σε διεθνές επίπεδο.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    To έργο της μαρίνας Ναυπλίου έχει καθυστερήσει πολύ, έχει σηματοδοτήσει έλλειμμα ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.
    Από την άλλη, βλέποντας τη διεθνή κατάσταση, οι μαρίνες υποφέρουν από οικονομικές στενότητες διαχείρισης. Σχεδόν όλες υποφέρουν στο ισοζύγιο, είναι παθογόνες!
    Να ληφθεί έγκαιρα υπόψη ένας τρόπος διαχείρισης ώστε να παρακαμφθούν στο εξής οι γραφειοκρατικές ελλαδικές διαδικασίες που εμποδίζουν την αναπτυξιακή πολιτική στον τομέα της ψυχαγωγίας, όπου επιδρά η οικονομία της μαρίνας και δευτερευόντως στην εισαγωγή συναλλάγματος από το εξωτερικό.

    Έλλειψη τουριστικών λιμένων και διαφυγόντα δισεκατομμυρίων ευρώ εντοπίζει μελέτη της διαΝΕΟσις, στην οποία αποτυπώνεται η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τον θαλάσσιο τουρισμό.

    Ακόμα και εάν κατασκευάζονταν μερικώς οι θέσεις ελλιμενισμού που έχουν ήδη χωροθετηθεί αλλά δεν προχωρούν εδώ και πολλά χρόνια, το αποτύπωμα για την οικονομία και την αγορά απασχόλησης θα ήταν σημαντικό.

    Το βέλτιστο σενάριο της έρευνας της διαΝΕΟσις, την οποία παρουσιάζει η «Κ», προβλέπει πως εάν το 30% των υφιστάμενων χωροθετημένων αλλά μη κατασκευασμένων θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα κατασκευαστεί, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι 5.164 νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής μέσα σε δέκα χρόνια, με συνολικά έσοδα για τους λιμένες αυτούς που πλησιάζουν τα 2,9 δισ. ευρώ.

    Από το έτος 2031 και έπειτα, δε, οι νέες θέσεις ελλιμενισμού θα συνεισφέρουν οικονομικά (άμεση και έμμεση επίπτωση) με 602,7 εκατ. τον χρόνο, ενώ θα συντηρούν και 8.422 θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση.

    https://www.dianeosis.org/2021/11/marines-kai-toyristikoi-limenes-stin-ellada

Exit mobile version