home design

Ναύπλιο: Λαϊκή Συσπείρωση και Ομάδα Γυναικών συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο

Οι δύο φορείς καλούν τους δημότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου και η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου εξέδωσαν ανακοινώσεις στήριξης, σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, και ώρα 09:00 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Οι δύο φορείς καλούν τους δημότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου, ενώνει τη φωνή της και τη δράση της με το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου στη 1 Δεκέμβρη, ώρα 9:00.

Ενώ οι οικογένειές μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το τέταρτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνό το νοσοκομείο Ναυπλίου από κρεβάτια, ΜΕΘ, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή οι αποδυναμωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα.

Ζούμε συνεχώς με ο άγχος:

· Αν θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την συνταγογράφηση των φαρμάκων για μας και τις οικογένειές μας.

· Αν ο μισθός και η σύνταξη θα φτάσουν για να αγοράσουμε τα αναγκαία φάρμακα.

· Αν θα μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές στη φάση της εμμηνόπαυσης.

· Αν οι έγκυες θα εξασφαλίσουμε τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου

· Αν θα βρούμε γιατρό στο νοσοκομείο για να εξετάσει τα άρρωστα παιδιά μας.

· Αν το νοσοκομείο της πόλης μας έχει την απαιτούμενη υποδομή για να εξασφαλίσει επιτυχείς νοσηλείες και χειρουργικές επεμβάσεις.

Απορρίπτουμε αυτήν την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας στην Υγεία, στη Μητρότητα με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Παλεύουμε για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο.

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου είναι ακόμα ένα παράδειγμα της συνολικής κατάστασης στα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα ένα παράδειγμα της διαχρονικής υποβάθμισης των δομών και υπηρεσιών Υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα. Είναι καθρέφτης της πολιτικής που προωθείται για το «νέο ΕΣΥ» το οποίο εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την Υγεία, οδηγεί σε συγχωνεύσεις μονάδων υγείας, σε αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, σε μετακινήσεις προσωπικού όποτε, όσο και όπου υπάρχουν ανάγκες.

Ειδικά, η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα σαθρά υλικά με τα οποία οικοδομείται το σύστημα Υγείας χρόνια τώρα. Ένα σύστημα Υγείας που έγινε “φύλλο και φτερό” και πολιτικές που άφησαν σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτο τον λαό, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλά σε όλες σχεδόν τις άλλες ανάγκες του, σε υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Οι τοπικοί φορείς δεν είναι ανεξάρτητοι της κεντρικής πολιτικής που εφαρμόζεται, ή ταυτίζονται με την πολιτική αυτή ή αντιπαρατίθενται και διεκδικούν.

Η δημοτική αρχή Ναυπλίου, έχει ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική ταχτική στα θέματα της υγείας και έχει αφήσει το νοσοκομείο στην τύχη του. Ούτε λόγος για διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, και διεκδικούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, άρση των αναστολών εργασίας και χρηματοδότηση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές Υγείας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου την Τετάρτη 1/12/2021, και ώρα 9:00 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version