home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρκαδίαFirst Featured

Αναρριχητής βρήκε τραγικό θάνατο στο Λεωνίδιο μετά από αποκόλληση βράχου

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τον απρόσμενο θάνατο του αλλοδαπού επισκέπτη που χάθηκε άδοξα την ώρα που εξασκούσε το χόμπι του.

Μία τραγική είδηση έγινε γνωστή στο Λεωνίδιο, σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Ξένος αναρριχητής έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια της αναρρίχησης, με την τοπική κοινωνία να είναι συγκλονισμένη από τον απρόσμενο θάνατο του αλλοδαπού επισκέπτη που χάθηκε άδοξα την ώρα που εξασκούσε το χόμπι του.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι όπου και δόθηκε σχετικό σήμα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας βράχος αποκολλήθηκε και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο άνδρα. Άγνωστο παραμένει αν ο ίδιος τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα την ώρα που συνέβη το συμβάν.

Διαβάστε ακόμα

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του συμμετείχαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση τα αίτια διερευνώνται από την αστυνομία που διεξάγει προανάκριση για το τραγικό περιστατικό, που είναι εξαιρετικά σπάνιο για την περιοχή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς αναρριχητές από όλο τον κόσμο, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα, στο έτσι κι’ αλλιώς ριψοκίνδυνο αυτό άθλημα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Είναι πασίγνωστο σε έμπειρους αναρριχητές και ορειβάτες, ακόμα και πεζοπόρους, πως σε κατάσταση θυελλωδών ανέμων ΔΕΝ ΠΑΜΕ κοντά σε απότομες κλίσεις εδάφους, ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ κάτω από ψηλά πετρώματα, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ διότι κατρακυλάνε πέτρες!
    Οι πέτρες κατρακυλάνε για διάφορους λόγους, μια συγκυρία ανέμου, μαζί με υγροποίηση της βάσης της από βροχή και ταυτόχρονη κλίση του εδάφους, υπερισχύουν της αδράνειας της μάζας.
    Είναι ασυγχώρητο λάθος που ο αναρριχητής αγνόησε αυτή την απαγόρευση και φυσικά είναι και ευθύνη του Δήμου που δεν έχει σηματοδοτήσει τα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής με ειδικές πινακίδες σήμανσης, όπως ορίζει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
    Για να γίνει ο εναλλακτικός τουρισμός ελκυστικός, πρέπει να παρέχει ΚΑΙ ασφάλεια!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button