home design 800x400
home design 1170Χ320

Κακοκαιρία στη Μεσσηνία: Σοβαρές ζημιές στην Κορώνη – Έφυγαν τα κεραμίδια από το σχολείο

Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους, που αναμένονται στις ακτές της Μεσσηνίας, εφιστώντας την προσοχή
Σοβαρές ζημιές στην Κορώνη - Έφυγαν τα κεραμίδια από το σχολείο

Με έκτακτη ανακοίνωσή του, το Λιμεναρχείο Καλαμάτας προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους, που αναμένονται στις ακτές της Μεσσηνίας, εφιστώντας την προσοχή σε πολίτες και επαγγελματίες.

Εν τω μεταξύ αρκετές είναι οι ζημιές που προξένησαν οι ισχυροί άνεμοι και οι ανεμοστρόβιλοι σε περιοχές της Μεσσηνίας, όπου στο σχολείο της Κορώνης μάλιστα, έφυγαν τα κεραμίδια από τον δυνατό αέρα.

Οι ζημιές που προηγήθηκαν

Σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κορώνη, από δυνατό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλο που πέρασε μέσα από το κέντρο της κωμόπολης. Ένα μεγάλο δέντρο έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ξεριζώθηκε και κρεμόταν από τα καλώδια της ΔΕΗ.

Σημαντικά προβλήματα προέκυψαν με την ηλεκτροδότηση της περιοχής ενώ ήταν και η αφορμή να παραμείνει εγκλωβισμένο για περισσότερη από μια ώρα λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το νυχτερινό δρομολόγιο της σύνδεσης με την Καλαμάτα.

Ζημιές προκλήθηκαν και στη νέα είσοδο της Κορώνη, όπου εθελοντές άνοιξαν το δρόμο κόβοντας πεσμένα δέντρα με αλυσοπρίονα.

Επίσης, υλικές ζημιές καταγράφηκαν και σε αυτοκίνητα αλλά και βεράντες σπιτιών από πτώσεις αντικειμένων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis