home design

«Γαρύφαλο στην Αμμο»: Το τραγούδι για τη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο

Το τραγούδι έγραψε ο μουσικός Αντώνης Αγγελίδης - Στο βίντεο κλιπ συμμετέχουν η μητέρα και η αδελφή της Γαρυφαλλιάς.

Τη δική του σημειολογία έχει το τραγούδι «Γαρύφαλο στην Άμμο» για την αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά από τη Βόχα Κορινθίας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Λίγο πριν την Ημέρα για την Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών, το τραγούδι κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο.

Γράφτηκε στη μνήμη της κοπέλας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της το καλοκαίρι ενώ έκαναν διακοπές στη Φολέγανδρο.

Στο βίντεο κλιπ συμμετέχουν η μητέρα και η αδελφή της Γαρυφαλλιάς, αλλά και η μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Το τραγούδι έγραψε ο μουσικός Αντώνης Αγγελίδης και παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση του συνεδρίου «Γίνε Άνθρωπος: Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας», στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς».

«Ήταν ένα ανέμελο βράδυ του καλοκαιριού. 16 Ιουλίου του 2021. Λίγο μετά τις 10 χτυπάει το τηλέφωνό μου. Βλέπω έναν άγνωστο αριθμό. Θήρα γράφει. Αμέσως καρδιοχτυπώ. Είναι το παιδί μου εκεί σκέφτομαι. Απαντώ. Από το λιμενικό Φολεγάνδρου σας καλώ, μου λέει ένας κύριος. Σκέφτομαι αυτό που θα σκεφτόταν ο κάθε γονιός, ότι έχασε το κινητό της, τα χρήματά της, ίσως και να χτύπησε το πόδι της. Κάτι τέτοιο ελπίζω. Αλλά πάλι καρδιοχτυπώ. Απέναντι στο ακουστικό είναι μία τρεμάμενη φωνή που μου λέει ‘είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι η Γαρυφαλλιά σας δεν είναι εν ζωή», είπε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή εκδήλωση η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version