home design

Δήμητρα Λυμπεροπούλου προς υποψήφιους ΚΙΝΑΛ: Ποιο είναι το περιβαλλοντικό σας πρόγραμμα;

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ως εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα αλλά και ως επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης στην Πελοπόννησο και εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, θα ήθελα να απευθύνω δημόσια σε εσάς την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

Ως αυριανοί επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ, που εκπροσωπεί τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και πιθανόν μελλοντικοί Πρωθυπουργοί ή και Υπουργοί σε κυβέρνηση συνεργασίας, ποιο είναι το περιβαλλοντικό σας πρόγραμμα;

Την ώρα που η κλιματική αλλαγή έχει μετατραπεί σε κλιματική κρίση η οποία είναι πλέον εντός των τειχών και οι συνέπειες της και στην Ελλάδα είναι δραματικές, ποιες θα είναι οι περιβαλλοντικές σας προτεραιότητες;

Με το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στη Γλασκώβη όπου συγκεντρώθηκαν ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, με τις αποφάσεις που θα ληφθούν να θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του πλανήτη, ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε για την Κλιματική Αλλαγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην ομάδα της προοδευτικής συμμαχίας των σοσιαλιστών;

Μια από τις παρακαταθήκες της Φωφης Γεννηματά είναι και η δημιουργία του δικτύου «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη και καινοτομία ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Είχαμε μάλιστα την τιμή να συνδιοργανώσουμε κοινή εκδήλωση στην Πελοπόννησο, στην Κορινθία συγκεκριμένα για το περιβάλλον και τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τα Γεράνεια Όρη.
Κατά την δημιουργία του δικτύου η Φωφη Γεννηματά δήλωσε «Το κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε τι που πληγώνει το περιβάλλον οφείλει να είναι αρραγές. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν είμαστε στην ίδια πλευρά ή αν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Η γλώσσα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι εξ ορισμού κοινή” τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα συνεχίσετε στον δρόμο που χάραξε η Φωφη Γεννηματά και ποια θα είναι η μετεξέλιξη του δικτύου «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»;

Σε κάθε περίπτωση

Οι θέσεις της πολιτικής οικολογίας πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της σοσιαλδημοκρατίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, το μάρμαρο να το πληρώσει, το περιβάλλον και άρα ο άνθρωπος.

Η δημοκρατία μας έχει ανάγκη από ένα δημιουργικό σοσιαλιστικό κόμμα

Σας εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας

Με εκτίμηση
Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
επικεφαλής περιφερειακής παράταξης & υπεύθυνη του think tank (δεξαμενής σκέψης)
Πράσινη – Πελοπόννησος – Οικολογική
Τηλ 6974263563
e-mail dimlimperopoulou@yahoo.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version