Home design

Διόδια με το χιλιόμετρο – Επιστρέφονται χρήματα στη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα

Hybrid – Χιλιομετρική Χρέωση στην Ολυμπία Οδό για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πώς λειτουργεί

Έρχεται η χιλιομετρική χρέωση στα διόδια για τη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα, κάτι που ωφελεί και όσους μετακινούνται από το Ναύπλιο ή το Άργος προς την Αθήνα, εφόσον για οποιονδήποτε λόγο δεν διανύσουν ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο στην Ολυμπία οδό.

Πρόκειται για το δικαιότερο σύστημα χρέωσης διοδίων, που θα είναι διαθέσιμο από την Ολυμπία οδό. Το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο με τη χρήση του e-pass ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και θα έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχει οδηγήσει ο χρήστης και να επιστρέφει αυτόματα τα χρήματα για την απόσταση που δεν διένυσε, πιστώνοντάς τα άμεσα στον λογαριασμό του.

Ενδεικτικές διαδρομές & όφελος με Hybrid
Ολυμπία Οδός: Χιλιομετρική χρέωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Δείτε τη χιλιομετρική χρέωση στην Ολυμπία Οδό σε 50”

Ουσιαστικά, η χρέωση σε κάθε σταθμό διοδίων δεν αλλάζει, καθώς ο οδηγός περνάει με τη χρήση του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και χρεώνεται το γνωστό αντίτιμο της διαδρομής. Στην έξοδό του όμως από την Ολυμπία Οδό το σύστημα, που η εταιρεία ονομάζει Hybrid, αναγνωρίζει τον πομποδέκτη και επιστρέφει τη διαφορά των χρημάτων. Επομένως ο χρήστης χρεώνεται μόνο για τα χιλιόμετρα που διένυσε μέσα τον αυτοκινητόδρομο.

Με το νέο σύστημα και ανάλογα με τη διαδρομή, η μείωση του κόστους της διέλευσης από σταθμούς διοδίων στη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα μπορεί να φτάσει έως και στο 76%.

Όπως αναφέρει η Ολυμπία Οδός, με το ΟΛΥΜΠΙΑ PASS πληρώνεις την πραγματική αξία της απόστασης που ταξίδεψες, αφού το νέο και καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα Hybrid στις εισόδους και τις εξόδους του αυτοκινητόδρομου υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει και σου επιστρέφει αυτόματα τη διαφορά. Το σύστημα διοδίων Hybrid αφορά οχήματα όλων των κατηγοριών πλην των δίκυκλων.

Tips για οδηγούς

Ο πομποδέκτης πρέπει να είναι μόνιμα τοποθετημένος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να διαβάζεται από τις ηλεκτρονικές πύλες HYBRID που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους και εξόδους του αυτοκινητόδρομου.

Περνάτε από την ηλεκτρονική πύλη με κανονική ταχύτητα, όπως και πριν, χωρίς στάση. Ο πομποδέκτης ΟΛΥΜΠΙΑ PASS θα διαβαστεί αυτόματα και θα κάνει το χαρακτηριστικό «μπιπ».

Την πίστωση των χρημάτων θα την δείτε στο λογαριασμό σας εντός λίγων λεπτών μετά τη διέλευση.

Σε περίπτωση που δεν ακούσετε το χαρακτηριστικό «μπιπ» και διαπιστώσετε ότι η επιστροφή δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών εντός 10 ημερών.

Με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS έχετε τη δυνατότητα να περνάτε από όλα τα διόδια στην Ελλάδα, με τις υφιστάμενες χρεώσεις του εκάστοτε αυτοκινητόδρομου.

Σχόλια

Exit mobile version