home design 800x400
home design 1170Χ320

Πλεύρης: Προ των πυλών οι επιτάξεις γιατρών

Θάνος Πλεύρης

“Είμαστε προ των πυλών να γίνουν επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναγνώρισε ότι το σύστημα υγείας δοκιμάζεται και διευκρίνισε πως “θα υπάρξουν αντοχές καθώς και κενές κλίνες ΜΕΘ”.

Ανέφερε ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους 6 μήνες. “Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα” σημείωσε.

Αναφερόμενος στα άντι COVID φάρμακα, δήλωσε ότι έχει γίνει παραγγελία για 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία και θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση με την εταιρεία Merck για την παραγγελία του αντιικού χαπιού κατά του κορωνοϊού, ενώ το ίδιο γίνεται και για το σκεύασμα της Pfizer. Ο κ. Πλευρης έκανε γνωστό ότι τα φάρμακα αυτά θα τα πληρώσει το κράτος, ωστόσο σημείωσε ότι δε θα είναι ευρείας χρήσης.

Όπως διευκρίνισε, τα εν λόγω φάρμακα πρέπει να χορηγούνται τις πρώτες ημέρες προσβολής από τον ιό, και δεν αφορούν περιπτώσεις βαριάς νόσησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis