home design

Κορωνοϊός: Δεν βλέπει πίεση στην Πελοπόννησο ο Πλεύρης – Υπάρχουν 2.000 κενές κλίνες στη Νότια Ελλάδα

Ποια είναι η κατάσταση με τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ Πανελλαδικά. Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στην Αργολίδα.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και δεν απέκλεισε να γίνει και πάλι επίταξη ιατρών, ενώ αναφέρθηκε και στο τι συμβαίνει και πλήρως εμβολιασμένοι βρίσκονται σε ΜΕΘ.

«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών». τόνισε ο υπουργός, στη σκιά των αναφορών για νοσοκομεία στα όρια και υγειονομικό προσωπικό που καταρρέει από την κούραση – «λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση».

«Δεν πιέζεται η Νότια Ελλάδα»

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες.

Μάλιστα απέρριψε τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει νωρίτερα, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία έκανε λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην εφημερία του «Γεννηματάς».

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού και γι’ αυτό το λόγο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους έξι μήνες που έχει αποφασιστεί σήμερα. Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νέα κρούσματα στην Πελοπόννησο

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία που εμφανίζουν τα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 392, ενώ την ανιούσα έχει πάρει και ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, 10 από τις οποίες είναι στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 7.335.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 392 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 29.810.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 53, στην Π.Ε. Αρκαδίας 78, στην Π.Ε. Κορινθίας 66, στην Π.Ε. Λακωνίας 81 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 114.

Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι στην Αργολίδα

Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 14, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 45, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 29 (τα 4 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 49 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version