home design 800x400

Ερμιονίδα: Πώς σκέφτεται η Περιφέρεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εντεινόμενης λειψυδρίας

Σημαντικές παρεμβάσεις για τους αγρότες της Ερμιονίδας δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, επικουρούμε τέτοιες προσπάθειες, όπως η γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη” επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, στον χαιρετισμό του κατά την “10η εορτή ροδιού – Ερμιόνη 2021” το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Οκτωβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε, μεταξύ άλλων, την σημασία που έχει για την εξωστρέφεια και η οργανωμένη στρατηγική προώθησης του εν λόγω προϊόντος, στόχοι που εξυπηρετούνται μέσα από την συγκεκριμένη γιορτή, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις επιδιώκει να επικουρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράλληλα, ο Γ. Μαλτέζος αναφέρθηκε στην αναμενόμενη δημοπράτηση του τεράστιας σημασίας για την Ερμιονίδα έργου του Αναβάλου, έργο που είναι απόλυτα αναγκαίο καθώς -όπως τόνισε- “η Ερμιονίδα είναι η περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης νερού”.

Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε παράλληλα ότι σύντομα θα ανατεθεί από την Περιφέρεια μελέτη για στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν σε λιμνοδεξαμενές και σε μικρά φράγματα ώστε να ανασχεθεί η εντεινόμενη λειψυδρία

Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σχόλια

Exit mobile version