home design

Αστυνομικοί από Αργολίδα στο πλευρό συναδέλφων τους – «Ανεξάρτητη αστυνομία από πολιτικές εξαρτήσεις»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας έχει δείξει εμπράκτως από την εποχή ίδρυσης της έως σήμερα την ηθική και οικονομική συμπαράσταση σε κάθε συνάδελφο που την έχει ανάγκη και αυτό κάνει και τώρα, δηλώνοντας τη στήριξή της στους 7 αστυνομικούς που κατηγορούνται για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου.

«Η αστυνομία πλέον πρέπει να γίνει ανεξάρτητη από πολιτικές και πολιτικούς έτσι ώστε να μπορέσει να εκτελέσει το έργο της ανεμπόδιστα όπως και στα υπόλοιπα προηγμένα κράτη του κόσμου», αναφέρει μεταξύ άλλων η αναοίνωση της τοπικής Ένωσης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ο πρόεδρος Σπύρος Κατσίρης και ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Μπάγκας:

«Η ομάδα ΔΙΑΣ από την ημέρα θέσπισης της έως σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς και θεμέλιο λίθο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον και την ευημερία των πολιτών. Άλλωστε αυτό εύκολα μπορεί κανείς να το συμπεράνει από την αποδοχή που έχει σε όλες τις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι εκείνη που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει κάθε μέρα κάθε είδους περιστατικό, αφού αποτελεί αιχμή του δόρατος της ελληνικής αστυνομίας.

Η εικόνα συναδέλφων που υπηρετούν στη ΔΙΑΣ, μετά το συμβάν στο Πέραμα να μεταφέρονται με χειροπέδες σαν κοινοί εγκληματίες, ενώ νωρίτερα έχουν συλληφθεί και κρατηθεί μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα αν και γνωρίζουμε ότι είναι νόμιμη διαδικασία.

Τι παράδειγμα δίνει η πολιτεία στους υπόλοιπους αστυνομικούς προκειμένου να συνεχίσουν να εκτελούν αταλάντευτα το έργο τους;

Τι εικόνα μεταφέρει στους πολίτες και πολύ περισσότερο στους εγκληματίες του ποινικού δικαίου που βλέπουν αστυνομικούς να σέρνονται στα δικαστήρια χωρίς καμία διαφορά;

Εμείς σαν Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους θεσμούς της.

Η απόφαση της 4ης ανακριτρίας Πειραιά με την σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα ώστε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο οι επτά συλληφθέντες συνάδελφοι μας, μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους επισφραγίζοντας την άποψη μας για την ελληνική δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι στην συνέχεια θα λάμψει η αλήθεια για ακόμα μια φορά και το μόνο που θα μείνει θα είναι η ταλαιπωρία των συναδέλφων και τα πολυετή δικαστήρια.

Στεκόμαστε δίπλα τους, γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες του επαγγέλματος μας και το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό από όλες τις απόψεις. Τέτοια περιστατικά όσο και αν αποθαρρύνουν τους συνάδελφους εμείς τους καλούμε να μη σταματήσουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους, άλλα να το κάνουν ακόμα με μεγαλύτερο ζήλο. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση σε αυτούς που μας αμφισβητούν και μας θεωρούν αναλώσιμους, για οποιονδήποτε σκοπό και στόχο.

Η αστυνομία πλέον πρέπει να γίνει ανεξάρτητη από πολιτικές και πολιτικούς έτσι ώστε να μπορέσει να εκτελέσει το έργο της ανεμπόδιστα όπως και στα υπόλοιπα προηγμένα κράτη του κόσμου.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος και στους οικείους του, με την ελπίδα να μην υπάρξουν ξανά τέτοια ή παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version